Fethullah Gülen'in müridi olan doktorun çocuğa verdiği hoparlörden kamera çıktı

Gülen Cemaatine üye olan doktor ifadesinde hastalarına ilaç verdiğini kabul ederken çocukları resmi olmayan ''terapi evlerine'' götürdüklerini anlattı.

Fethullah Gülen'in müridi olan doktorun çocuğa verdiği hoparlörden kamera çıktı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevinden ihraç edilen eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, özel kliniğinde çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini cinsel istismarla suçlattığı iddiasıyla tutuklandı.

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, Salih Zoroğlu’nun hastası olan bir çocuğun ailesinin kendisine anlattıklarını yayınladı.

Aile çocuklarının Zoroğlu’nun tedavisinin ardından daha kötüleştiğini, kendine zarar verdiğini, aile üyelerine saldırdığını ve istismarla suçladığını söyledi.

Bir seanstan Zoroğlu’nun çocuğa kırmızı araba şeklinde hoparlör verdiği, bundan müzik dinleyerek rahatlayacağını söylediğini belirten aile, bu oyuncak arabanın içinden kamera çıktığını, hafıza kartındaki görüntülerde Zoroğlu’nun da görüldüğü aktardı. Aile operasyon haberini gördükten sonra dün, ellerindeki delillerle savcılığa başvurduklarını dile getirdi

Timur Soykan’ın “Evdeki gizli kameradan Profesör Salih Zoroğlu çıktı” başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

“Olayın kamuoyuna yansımasından sonra Prof. Dr. Zoroğlu’nun kendilerine aynı kabusu yaşattığını söyleyen çok sayıda aile savcılıklara başvurdu. Onlardan biri; Beyza’nın (Gerçek ismini, çocuğun kimliğinin belli olmaması için değiştirdik) ailesi.

2013 yılında İstanbul’da özel bir kolejde okula başlayan Beyza henüz 1. sınıftayken öfke kontrolü sorunları yaşamıştı. Rehber öğretmenin önerisiyle ailesi tarafından Prof. Dr. Salih Zoroğlu’nun Bakırköy’deki özel muayenehanesine götürülmüştü. Asperger Sendromu teşhisi konulan Beyza, 4. sınıfa kadar Prof. Zoroğlu’ndan tedavi gördü.

Beyza 10 yaşındayken ailesi İstanbul’dan başka şehre taşındı. Tedavisi orada devam etti. 2016’da randevu almak için Prof. Zoroğlu’nun muayenehanesini aradıklarında doktorun yurt dışında olduğu söylendi. Oysa 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanmıştı ve 15 ay hapiste kalmıştı.

KÜÇÜK KIZI ABİSİNE KARŞI DOLDURDU

Beyza 8. sınıfa geldiğinde durumu kötüleşmişti. Pandemi dönemiydi. Beyza, 2021’de Prof. Zoroğlu’ndan online terapi aldı. Bu terapilerde doktor, Beyza’nın odada yalnız olmasını ve ailesinin kesinlikle terapiyi dinlememesini söylüyordu.

Ama annesi odanın kapısından dinlemişti. Doktor, Beyza’ya “Abin özel bölgelerine dokunuyor mu?”, “Abinin özel bölgelerini gördün mü?”, “Abin senin yatağına gelip bir şeyler yaptı mı?” diye soruyordu. Kızı ise “Hayır böyle bir şey olmadı” dedi, cinsel istismarla ilgili bu soruların hepsine “Hayır” diye yanıt verdi.

Annenin anlatımlarına göre; daha sonra doktorun Beyza’nın ağabeyini kötüleyen sözlerini duydu. Zoroğlu, “Abin pislik, senin abin bir şerefsiz” diyordu. Bu sözleri duyunca anne büyük şaşkınlık yaşamıştı. Beyza ve ondan 10 yaş büyük ağabeyi her kardeş gibi ufak tefek sorunlar yaşıyordu. Anne iki çocuğunun iyi anlaşması için uğraşıyordu.