Filistin BM Daimi Temsilcisi: İsrail'in kendini savunma hakkı, "öldürme ruhsatı" olamaz

İsrail ve Filistin'in BM daimi temsilcileri açıklamalarda bulundu.

Filistin BM Daimi Temsilcisi: İsrail'in kendini savunma hakkı,

İsrail ve Filistin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcileri, BM Güvenlik Kurulu’nda konuştu.

İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, Hamas’ı savaş suçu işlemekle suçladı; “Hamas terör altyapısını yok etme” zamanının geldiğini söyledi.

İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, 15 üyeli Güvenlik Konseyi’nin kapalı kapılar ardındaki toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada “Bunlar savaş suçlarıdır, açıkça belgelenmiş savaş suçlarıdır” dedi.

Erdan, “Bu vahşilerle mantıklı düşünme dönemi sona erdi. Şimdi Hamas’ın terör altyapısını yok etme, tamamen silme zamanıdır ki bir daha böyle vahşetler işlenmesin” dedi.

Filistin’in BM Büyükelçisi Riyad Mansur ise Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada; “İsrail sürekli şunu söylüyor: Abluka ve Gazze’ye yönelik tekrarlanan saldırılar Hamas’ın askeri kapasitesini yok etmek ve güvenliği sağlamak için. Abluka ve saldırılar ikisini de başaramadı’’ dedi.

Mansur, “İsrail şimdi aynı hatalı önermeyle bir başka saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştığında, hiç kimse onu bu yolda cesaretlendirecek bir şey söylememeli ya da yapmamalı” dedi.

Mansur konuşmasında İsrail’in kendini savunma hakkının İsrail’in “öldürme ruhsatı” için bir yorum olmasını eleştirdi ve İsrail’in politikalarını Filistinlilerin insanlığına bir saldırı olarak nitelendirdi. İnsanlar İsraillileri öldürmek için hiçbir gerekçe olmadığını söyleyip sonra da Filistinlileri öldürmeyi haklı gösteremezler dedi.