Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı. Fenerbahçeli Gazeteciler Furkan Karabay'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

Hakkındaki tebligatı almak üzere karakola çağrılan ve burada gözaltına alınan Furkan Karabay, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcıya verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme gazeteci Karabay’a tutuklama kararı verdi.

MAHKEME TUTUNAĞINI HABERLEŞTİRMEK SUÇ SAYILDI

Karabay’ın tutukluluğuna gerekçe gösterilen haberde bir duruşmada yaşananlar, duruşma tutanağından aktarılarak anlatılmıştı. Tutanakta ve haberde bir savcının adının geçmesi nedeniyle Karabay hakkında “Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” ve “İftira” suçlamaları yöneltildi.

FENERBAHÇELİ GAZETECİLERDEN KARARA TEPKİ

Furkan Karabay’ın tutuklanmasının ardından Fenerbahçeli Gazeteciler karara tepki gösterdi.

Fenerbahçeli Gazeteciler’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Gazeteci Furkan Karabay’ı Serbest Bırakın!

İktidarın yargıyı gazetecilerin üzerinde bir sopa olarak kullanma uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor. Adaletsiz uygulamadan son olarak meslektaşımız Furkan Karabay nasibini almıştır. Furkan herkesin rahatça ulaşabildiği hale gelen bir metinde başsavcının adını açıkça verdiği için tutuklanmıştır. Bugüne dek sadece halka gerçekleri yansıtmak için kullandığı ellerine de kelepçe takılmıştır. O kelepçenin sadece Furkan’a değil tüm gazetecilere takıldığını biliyoruz! Meslektaşımıza uygulanan gözaltı tavrını da tutuklama kararını da kınıyoruz. Bir gazetecinin, sadece işini yaptığı için cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Furkan’la dün tribünlerde olduğu gibi bugün tutukluluğunda da omuz omuzayız!
FENERBAHÇELİ GAZETECİLER”