"Gazze'de ceset torbası bile yok"

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail-Filistin çatışmalarının ortasında yaşanan insani felaketi vurgulayarak, "Eşi benzeri görülmemiş bir insani felaket gözlerimizin önünde gelişiyor" dedi

UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail-Filistin çatışmaları sırasında yaşanan insani felaketi şu sözlerle ifade etti:

“İsrail-Filistin çatışmaları sırasında Gazze’de yaşanan olağanüstü insani felaketi gözlerimizin önünde izliyoruz. Gazze’deki UNRWA çalışanları artık insani yardım sağlayamıyorlar ve Gazze’nin su ve elektrik gibi temel ihtiyaçları karşılanmıyor. Gazze, açıkça bir kriz içinde ve dünya insanlığı olarak artık kaybettiğimizi düşünebiliriz. Sekiz gün boyunca Gazze Şeridi’ne hiçbir su, yiyecek veya yakıt girişine izin verilmedi.

Bu gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir insani felaket. Gazze’den gelen her hikâye, hayatta kalma mücadelesi, çaresizlik ve kayıplarla dolu. Binlerce insan, aralarında çocuklar ve kadınlar da bulunuyor, öldürüldü ve Gazze’de ölüler için bile yeterli ceset torbaları bulunmuyor. Aileler parçalanıyor ve sadece bir haftada en az 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.”

Lazzarini, İsrail-Filistin çatışmalarının Gazze’deki sivil halk üzerinde yıkıcı etkilerini vurgulayarak, insani yardım ve barışın acil bir gereklilik olduğunu ifade etti.