Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinde yapılan dini içerikli faaliyetler, sosyal bilimler alanındaki faaliyetlerin sayısını beşe katladı. Bakanlığın 2022 yılı faaliyet raporuna göre, gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen toplam 360 bin 415 faaliyetin 25 bin 714’ü dini içerikliyken, sadece 5 bin 169’u sosyal bilimler konusunda yapıldı. Dini İlimler Atölyelerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin konu başlıkları arasında “Kuran-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAV) Hayatı, Temel Dini Bilgiler” ve “İslam Tarihi” yer alıyor. Bakanlığın raporunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Türkiye ve Kıbrıs’taki 779 KYK yurdunda 758 manevi danışmanın görevlendirildiği de belirtiliyor.
BirGün’den Mustafa Bildircin’ın haberine göre: Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verilerine göre, “gençlerin girişimci, yeniliğe açık ve çağın gereksinimlerini yakalamış bireyler olmalarını sağlamak” amacıyla gençlik merkezlerinde toplam 360 bin 415 faaliyet gerçekleştirildi. Toplam 769 bin 470 gencin katıldığı faaliyetlerin gerçekleştirildiği atölye başlıkları, “Kişisel Gelişim, İnovasyon, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Değerler, Dil Eğitimleri” ve “Dini İlimler” olarak sıralandı.
Gençlik merkezlerinde, “Gençlerin hayata, topluma ve sanata bir başka açıdan bakabilmelerini sağlamak” amacıyla gerçekleştirilen Sosyal Bilimler etkinliklerinin toplam sayısı 5 bin 169’da kaldı. Toplam 15 bin 85 gencin katıldığı sosyal bilimler etkinliklerinden bazılarının, “Tarih, Edebiyat, Hukuk” alanlarında olduğu bildirildi.
Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerindeki Dini İlimler Atölyeleri kapsamında ise 25 bin 714 faaliyet hayata geçirildi. Etkinliklere katılan öğrenci sayısı ise 42 bin 36 ile ifade edildi. Buna göre, dini içerikli faaliyetlerin sayısı, sosyal bilimler içerikli faaliyetlerin sayısını beşe katladı. Dini İlimler Atölyelerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin konu başlıklarının ise “Kuran-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAV) Hayatı, Temel Dini Bilgiler” ve “İslam Tarihi” olduğu belirtildi.
Bakanlığın raporunda, 9 Aralık 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin detaylarına da yer verildi. Bu kapsamda Türkiye ve Kıbrıs’taki toplam 779 KYK yurdunda 758 manevi danışmanın görevlendirildiği kaydedildi. Yurtlardaki manevi rehberlerin, “gençlerin kendi anlam kaynaklarını keşfedebilmeleri, inanç dünyalarının hayatlarına olumlu etkilerini bilmeleri ve dini bilgilerini doğru kaynaklardan öğrenebilmelerini sağlamak amacıyla” görev yaptığı savunuldu.
10 Mayıs 2025 Cumartesi günü Ankara’da toplanan Laiklik Meclisi, son altı aylık dönemde yürüttüğü çalışmalarla…
Eski THK Rektörü Ünsal Ban tutuklandı Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın da aralarında bulunduğu…
THY’nin 21 Mayıs 2025 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim kurulunda değişikliğe gidilerken yönetim kurulu…
İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan Taner Çetin’le ilgili iktidar medyasına servis edilen bilgi notunun, AKP’li bir…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim tekrar aday olma derdim yok" açıklamasına…
Oyuncu Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu, yalan beyan suçlamasıyla yargılandığı davada hapis cezası aldı. Ergenç’e…