Reklam
Kategoriler: Gündem

Gericilerin hedefindeki Kızıl Goncalar’ın Darülaceze’deki çekim izinlerinin iptal edilmesinin gerekçesi ortaya çıktı

Reklam

Fox TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar’ın, Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinlerinin iptal edilmesine ilişkin Darülaceze Başkanlığı’nın kararı ortaya çıktı.

Yapımcı Faruk Turgut tarafından paylaşılan kararda, “Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerinin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş, gelinen noktada dizinin halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından; 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi daimi heyetin oy birliği kararıyla iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Turgut, “Biz her koşulda mekan bulup çekimlerimize devam ederiz de, bizle birlikte keyifli zaman geçiren Darülaceze sakinlerine yazık oldu” ifadelerini kullandı.

KIZIL GONCALAR NE ANLATIYOR

Gold Film tarafından üretilen ve yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu “Kızıl Goncalar” dizisi, tarikatların kamusal alandaki ve devlet dairelerindeki etkisini ele alarak izleyicilere farklı bir bakış açısı sunuyor. Başrollerini uzun yıllar sonra ekranlara dönen Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizi, tarikatların kendi üyelerine yönelik uyguladığı baskıcı ve gaddar tutumu da detaylı bir şekilde işliyor.

Dizide, tarikatın içinde bulunan ve kızı Zeynep’i bu karanlıktan kurtarmaya çalışan Meryem karakterini canlandıran Özgü Namal’a ek olarak, Atatürkçü bir doktor olan Levent’i oynayan Özcan Deniz yer alıyor. Meryem karakteri, tarikatın içinde nefes almaya çalışan bir kadını temsil ederken, Levent karakteri ise tarikatın dışında duran bir doktor olarak dini ve ideolojik farklılıkları vurguluyor.

“Kızıl Goncalar,” Pazartesi akşamları Fox TV’de izleyicilerle buluşuyor. Dizi, izleyicilere tarikatların toplum üzerindeki etkilerini sorgulatmanın yanı sıra iç dinamiklerini ve mensuplarına uyguladığı baskıyı da dramatik bir dille aktarıyor.

Bu haber en son değiştirildi 26 Aralık 2023 16:25 16:25

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam