Hakları gasp edildi, sokağa atıldılar: Emlak Konut Başakşehir işçilerinin mücadelesi devam ediyor

İstanbul Başakşehir'de bulunan Emlak Konut şantiyesinde hakları gasp edilen inşaat işçileri sokağa atıldı.

Hakları gasp edildi, sokağa atıldılar: Emlak Konut Başakşehir işçilerinin mücadelesi devam ediyor
İstanbul Başakşehir Emlak Konut şantiyesinde taşeron firmada çalışan inşaat işçilerinin direnişi devam ediyor. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası ile birlikte direnişe geçen işçiler bugün saat 12:00’da şirketin önünde basın açıklaması düzenledi.
İşçiler adına yapılan açıklamada “Burada verilmeyen hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. Alınterimizin hakkı olanı almak için elimizden geleni yapacağız. Sadece ekmek paramızı istiyoruz ve artık evimize gitmek istiyoruz” denildi.
https://twitter.com/insaatiscilerii/status/1720022787845140823

NE OLMUŞTU?

İstanbul Başakşehir’de bulunan Emlak Konut şantiyesinde bulunan işçilerin önce hakları gasp edildi, devamında ise şantiyeden atıldılar.
Uzun süredir maaşlarını alamayan bugün ise ödenmeyen maaşlarının üzerine bir de işsiz kalan inşaat işçilerinin bu geceyi şantiyeye yakın bir parkta geçireceği öğrenildi.
Duruma dair İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası harekete geçerek, işçilerle görüştü ve bir açıklama yayınladı. İYİ-SEN tarafından işçilerin haklarını alana kadar mücadele edileceği ve parkta bu geceyi geçirecek olan işçiler ile dayanışma içerisinde olunacağı açıklandı.
İYİ-SEN’in açıklaması şu şekilde:

“İNŞAAT İŞÇİSİNİ SOKAĞA ATANLAR HESAP VERECEK!”

“İstanbul Başakşehir’de ana firma Som Plus Yapı, İntek Konut, Hak Global ve Nur Group İş Ortaklığı, taşeron Grup Elit Mühendislik bünyesinde Emlak Konut Şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın hakları gasp edilmiş ve şantiyeden atılmışlardır.
Aylardır birikmiş maaşlarını alamayan işçi arkadaşlarımız şantiye yakınında bulunan bir parkta geceyi geçirmek zorunda kalıyor.
Ailesini, eşini, çocuklarını arkasında bırakarak gurbete ekmek parası için çalışmaya gelen, maaşını alamadığı için parka sığınmak zorunda kalan inşaat işçisi arkadaşlarımızı sendikamız yalnız bırakmayacak.
Milyonluk projelerle zenginliklerine zenginlik katan inşaat patronlarının emekçilerin haklarını gasp etmelerine, şantiyeden dışarı atarak sokakta kalmalarına neden olanlara gereken yanıtı sendikamız verecektir.
İşçi arkadaşlarımızın bu geceyi geçirebilmesi için battaniye ve benzeri ihtiyaçların karşılamak üzere sendikamız üyeleriyle birlikte gerekli hazırlıkları yapıyor.
Yönetim kurulumuz ve hukukçularımız sorumlu olan tüm firmalarla iletişime geçerek işçi arkadaşlarımızın haklarının verilmesini talep edecek.
Buradan uyarıyoruz işçi arkadaşlarımız haklarını derhal verin! Aksi halde sendikamız her türlü adımı atacaktır.
Hak gasplarına sessiz kalmayacağız!”