Hakları gasp edilen inşaat işçileri geceyi sokakta geçirecek

Haklarını arayan inşaat işçileri geceyi sokakta geçiriyor.

Hakları gasp edilen inşaat işçileri geceyi sokakta geçirecek

İstanbul Başakşehir’de Emlak Konut şantiyesinde çalışan inşaat işçileri aylardır maaşlarının ödenmemesine rağmen şantiyeden atıldı.

İstanbul Başakşehir’de ana firma Som Plus Yapı, İntek Konut, Hak Global ve Nur Group İş Ortaklığı, taşeron Grup Elit Mühendislik bünyesinde Emlak Konut Şantiyesinde aylardır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri haklarını aralamaları sebebiyle Başakşehir’de çalıştıkları şantiyeye yakın bir alanda bulunan parkta geceyi geçirecek.

Haklarını arayan inşaat işçilerini ziyaret eden İYİ-SEN’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Aylardır birikmiş maaşlarını alamayan işçi arkadaşlarımız şantiye yakınında bulunan bir parkta geceyi geçirmek zorunda kalıyor. Ailesini, eşini, çocuklarını arkasında bırakarak gurbete ekmek parası için çalışmaya gelen, maaşını alamadığı için parka sığınmak zorunda kalan inşaat işçisi arkadaşlarımızı sendikamız yalnız bırakmayacak. Milyonluk projelerle zenginliklerine zenginlik katan inşaat patronlarının emekçilerin haklarını gasp etmelerine, şantiyeden dışarı atarak sokakta kalmalarına neden olanlara gereken yanıtı sendikamız verecektir. İşçi arkadaşlarımızın bu geceyi geçirebilmesi için battaniye ve benzeri ihtiyaçların karşılamak üzere sendikamız üyeleriyle birlikte gerekli hazırlıkları yapıyor. Yönetim kurulumuz ve hukukçularımız sorumlu olan tüm firmalarla iletişime geçerek işçi arkadaşlarımın haklarının verilmesini talep edecek. Buradan uyarıyoruz İşçi arkadaşlarımız haklarını derhal verin! Aksi halde sendikamızın her türlü adımı atacaktır. Hak gasplarına sessiz kalmayacağız!”