Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hatay’daki konut ihalesi tanıdık isme

Reklam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesindeki konut projeleri hız kesmeden devam ediyor. İhaleler ise bir bir ‘tanıdık’ isimlere gidiyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Hatay Kırıkhan’da yapılması planlanan “614 adet konut inşaatıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işi” için 2 Ağustos’ta ihaleye çıkıldı. Söz konusu ihaleyi Tetiş Yapı, Öz Yapıcılar İnşaat ve Gala Altyapı Sanayi iş ortaklığı aldı.

Tetiş Yapı İnşaat firmasının sahibi Mustafa Tetik, aynı zamanda AKP Elazığ İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Tetik’in şirketi aldığı yüksek bütçeli kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor.

AKP’li iş insanına kamu ihaleleri yağmur gibi yağıyor ama Tetik 6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki yurttaşlarla dayanışmak için başlatılan “Türkiye tek yürek” bağış kampanyasına yalnızca 6 milyon TL ile katkıda bulunmuştu.

Şirket İstanbul Tuzla’da, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın doğu kenarında yapılacak 625 konut projesi başta olmak üzere 2012 yılından bu yana toplam 32 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli 6 milyar 966 milyon 804 bin 80 TL.

Tetik, daha önce deprem bölgesi Elazığ’a 26 katlı bina dikmesiyle de gündeme gelmişti. Şirketin yaptığı “Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi” inşaatın 26 katlı olması dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da tepkisini çekmişti.

Kurum, deprem konutlarını incelemek için 2021 yılı mayıs ayında Elazığ’a yaptığı ziyareti esnasında incelediği Elysium Park inşaatı için, “Burası deprem bölgesi, bunu emin bir seviyede tutun” demiş ve inşaatın durdurulması yönünde talimat vermişti. Ancak Kurum’un talimatına karşın söz konusu proje tamamlandı.

Reklam

Önceki Haberler

Sanayi sitesinde toprak kayması: 2 işçi toprak altında kaldı

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

21 Mayıs 2024 20:45

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39
Reklam