HDP'den Selahattin Demirtaş açıklaması: 'Aday olma talebi asla olmadı'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın HDP'ye tönelik açıklamalarına ilişkin konuşan HDP'li üst düzey bir yönetici, "Selahattin'in 'Aday olmak istiyorum' talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı" dedi.

HDP'den Selahattin Demirtaş açıklaması: 'Aday olma talebi asla olmadı'

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nin ardından avukatları aracılığıyla verdiği demeçte “Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi” demişti.

Sözcü’den İsmail Saymaz, Demirtaş’ın açıklamalarını HDP’li üst düzey bir yöneticiye sordu. Saymaz’ın aktardığına göre HDP’li yönetici “Selahattin’in ‘Aday olmak istiyorum’ talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı” dedi. Demirtaş ayrıca, “bu aşamada aktif politikayı da bıraktığını” açıklamıştı.

Sözcü’de yayımlanan “HDP’den Demirtaş yanıtı: Bize başvurmadı” başlıklı haberde ilgili kısım şöyle:

Demirtaş’ın aktif politikadan çekilme çağrısı ne anlama geliyor?

Kendisi cezaevinde. Resmi bir görevi yok. Değerlendirmelerle katkısı oluyor, kamuoyuna mesaj veriyordu. Bu mesajlarının bir süre azalacağını kastediyor. HDP’den istifası söz konusu değil.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın faydası olmadığını söylüyor.

Doğru diyemeyiz. İttifak TİP’ten ibaret değil.

Demirtaş’ın adaylık başvurusu neden reddedildi?

Selahattin’in “Aday olmak istiyorum” talebi asla olmadı, genel merkezimize ulaşmadı. Tam tersine basına mülakatlar vererek, “Hukuki durumum sebebiyle seçeneklerden biri değilim” dedi. Hatta partimiz aday havuz oluştururken, Selahattin başkanı başa koymuştu. Hukuki durumunu avukatları da kendisi de biliyor. Denklemde yer almadığına, kadın cumhurbaşkanı adayının etkili olacağına dair bizlere notu ulaştı ve partide bu notu mevcut.”