Hekimleri hedef gösteren Yeni Şafak'a İstanbul Tabip Odası’ndan tepki

İTO Yeni Şafak'ın 'Biri bu doktorları durdursun: 15-16 yaşlarındaki çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar' diyerek doktorları hedef göstermesine tepki gösterdi.

Hekimleri hedef gösteren Yeni Şafak'a İstanbul Tabip Odası’ndan tepki

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi hakemli bir dergide makaleleri yayınlanan doktorları hedef aldı. “Biri bu doktorları durdursun: 15-16 yaşlarındaki çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar” başlığıyla haber yapan yandaş gazete, doktorların fotoğraflarını da yayınladı. Söz konusu duruma İstanbul Tabip Odası’ndan tepki geldi.

İstanbul Tabip Odası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makaleleri nedeniyle meslektaşlarımız Yeni Şafak gazetesi tarafından yine hedef gösterildi. Bilimsel yazılara bilimsel yanıtlar verilir. Herhangi bir bilimsel itirazın olmadığı, etik kurul onayı alınarak yapılan bu bilimsel yayını, toplumda infial yaratmaya çalışan bir dille magazin malzemesi haline getirmeye hiçbir meslektaşımızın ve yayın organının hakkı yoktur. Bu örgütlü saldırı karşısında meslektaşlarımızın yanındayız” denildi.