Hizbullahçı Abdulkuddüs Yalçın, TRT Kurdî'de dini programlar yapmış

Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde Hizbullah üyesi olmaktan yargılanarak cezalandırılan Abdulkuddüs Yalçın'ın 2019 yılında Ramazan ayı boyunca TRT Kurdî'de ‘Şafii İlmihali’ isimli programda dini dersler verdiği ortaya çıktı.

Hizbullahçı Abdulkuddüs Yalçın, TRT Kurdî'de dini programlar yapmış

Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde Hizbullah üyesi olmaktan cezalandırılan Abdulkuddüs Yalçın’ın TRT Kurdî’de dini programlar yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, eski hükümlü Yalçın, “Molla Abdulkuddüs” adıyla 2019’da Ramazan ayı boyunca her gün “Şafii İlmihali” adıyla ekrandan dini dersler verdi. Covid-19 salgınıyla ilgili ekranlarda “Korona duası” okudu, akşamları ise canlı programlar yaptı.

9 yıl hapisle cezalandırılan, seçme, seçilme ve siyasi haklardan men edilen Yalçın, yine TRT Kurdî’de yayımlanan “Kanaat önderleri” programına konuk olarak katıldı.

Abdulkuddüs Yalçın’ın Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 1992’de İhsaniye Camisi’nde diyanete bağlı resmi imamlık yaparken Eyüp-Kadir kod adlarını kullandığı tespit edildi. Yalçın’ın gizliliğini sağlayıp, örgüte taban kazandırmak için fıkıh dersleri verdiği ifade edildi.

Polis ve savcılık tarafından aranan Yalçın’ın Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın öldürüldüğü suikastın faillerinden Recep Dünük ve Şener Dünük’e örgütsel siyasi eğitimler veren kişi de olduğu ortaya çıktı. Yalçın’ın Hizbullah’ın üst sorumlusu olan Mehmet Beşir Varol’a düzenli raporlar verdiği de belirtildi.

Abdulkuddüs Yalçın’ın kardeşi Abdulsamet Yalçın da HÜDAPAR’ın Genel İdare Kurulu üyesi ve partinin Irak-Erbil temsilcisi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden milletvekili adayı olan Abdulsamet Yalçın’ın, örgüt lideri Hüseyin Velioğlu ile birlikte eğitimlere katıldığı ortaya çıktı.

Abdulsamet Yalçın da ağabeyi Abdulkuddüs Yalçın’la birlikte Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandı. Yalçın en sosyal medyadan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade fotoğrafını paylaşıp “Halkın bu durumda yapacağı şey netleşmiştir. Değerlerini ayaklar altına alan tehlikeli zihniyeti bir daha başını kaldıramayacak üzere halk sandığa gömecek ve üzerini kapatacaktır” ifadelerine yer verdi.