HÜDA PAR özerkliği tekrardan tartışmaya açmak istiyor

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmeli" açıklamasını yaptı. CHP'den Yapıcıoğlu'nun sözlerine tepki gelirken, Bakan Yılmaz Tunç ise "Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

HÜDA PAR özerkliği tekrardan tartışmaya açmak istiyor

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Yapıcıoğlu, Türkiye’de yönetim modelleri üzerine özgürce tartışma çağrısında bulunarak, “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı?” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, CHP sıralarından sert tepkilere neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Yapıcıoğlu’nun sözlerine karşı çıkarak, “Bu arkadaş ‘eyalet sistemi, özerklik, federasyonda dahil tüm modeller üzerinde serbestçe tartışmalıyız’ diyor. Bu arkadaş ‘ne mutlu Türküm diyene’ sözüne karşı çıkıyorum’ diyor. Oranın ismi ‘Kürdistan’dır’ diyor.” şeklinde tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya değinerek, “HÜDAPAR’ın Genel Başkanı, MHP sıralarına bakarak şunları okudu: ‘Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri tartışılabilmeli…’ Bunlar ittifak ortağı değil mi?” dedi.

“KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Federasyon sisteminin tartışılmasının söz konusu olamayacağını” belirtti ve bu görüşü kabul etmek mümkün değil ifadesini kullandı.