İmamoğlu: Mahkemede hesap verecekler

İmamoğlu, Erzurum'daki saldırıya ilişkin, "Bana taş atılmadı, millete taş atıldı. Demokrasiye taş atıldı" dedi.

İmamoğlu: Mahkemede hesap verecekler

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Konya’da seçim mitingi düzenledi.Erzurum’daki saldırıya değinen İmamoğlu, “Bana taş atılmadı, millete taş atıldı. Demokrasiye taş atıldı” diye konuştu. İmamoğlu, şunları anlattı:

“Erzurum’da bize teminat verildi. Havalimanına giderken ne yazık ki bir emniyet tedbiri görmedik. Malum izlediniz otobüsümüz 150-200 kişi öbür taraftan üstümüze taş atmaya başladılar. Gözümün önünde çocukların, kadınların ve yaş almış insanların yaralandığını gördüm. Vali’yi, Emniyet Müdürü’nü göreve davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım. Türk bayraklarıyla milletimi selamlayan taş atan 150-200 kişinin Erzurumluyla zerre ilgisi yoktur.

Bu ortamı, bu meydanı taşlarken süreci seyreden emniyet güçlerine emri veren Emniyet Müdürü’dür, başka kimse olamaz. O gün orada yaşananlara karşı öfkeli konuşan bir belediye başkanı vardı. Ne Belediye başkanı, ne Vali, ne de Emniyet Müdürü, Erzurumluya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur.

O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri, o gençleri aldatan mevki ve makam sahipleri 14 Mayıs’ta evine gidecek” diyen İmamoğlu, şunları ifade etti: “Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Bir avuç insanın sömürdükleri memlekette kapıları kapatan millet geliyor. O yüzden çıldırıyorlar, çıldırmaya devam etsinler! Onların taşları bu memleketin insanına, huzuruna, hoşgörüsüne atılmıştır.”

Sabırlı olacaklarını belirten İmamoğlu, “Sözümüzü sandıkta söyleyeceğiz. Tek bir oyumuzun heba olmamasını sağlayacağız. 1 hafta kaldı. 1 hafta sonra kışkırtıcı, bölücü, saldırgan diller, akıllar evine gidecek, mahkemede hesap verecek!” dedi.