Reklam
Kategoriler: Kadın

İran Demokratik Kadın Derneği: Dünya bu felaketin yaşanmasına seyirci kalmamalıdır

Reklam

HABER MERKEZİ

İran Demokratik Kadın Derneği, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada “Dünya, bu felaketin yaşanmasına seyirci kalmamalıdır, izin vermemelidir. Uluslararası medyanın, gerçekleri tarafsız bir şekilde aktarmak ve askeri olarak daha güçlü olanın yanında yer almamak gibi bir sorumluluğu vardır” denildi.

“Ortadoğu’nun, bedeli sıradan ve masum insanlar tarafından ödenecek bir savaşa daha ihtiyacı yoktur” denilen açıklamada “Rehin alınan İsrail vatandaşları ve Filistinliler serbest bırakılmalı, Gazze ablukası kalkmalı, Filistin işgali sona ermelidir” ifadeleri kullanıldı.

İran Demokratik Kadın Derneği’nin açıklaması şu şekilde:

Hamas’ın 7 Ekim Cumartesi günü İsrail’e roket atması, yüzlerce sivili öldürmesi ve çok sayıda rehin almasının ardından İsrail ‘savaş’ ilan etmiştir.

Sivillerin öldürülmesini; kadın, çocuk ve yaşlıların rehin alındığına dair haberleri kınıyoruz; tıpkı İsrail ordusu ve sayıları giderek artan, silahlı bir şekilde bölgeye yerleştirilenler tarafından, Filistin halkına, kadınlara, çocuklara, yaşlılara yönelik zulmü ve ölümleri kınadığımız gibi.

İsrail Savunma Bakanı, Gazze’nin tamamen kuşatılması emrini vermiştir. “Elektrik, yiyecek, su, yakıt yok, her yer kapalı” (CNN, 09/10/23).

İsrail, Gazze Şeridi’nin bağlantısını kesmiş, yoğun nüfuslu Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenleyerek evleri yerle bir etmiş, yüzlerce masum insanı öldürmüştür. Birleşmiş Milletler’e göre, 123.000’den fazla insan, evlerini terk ederek okullara veya Gazze sınırları içinde başka yerlere sığınıyor.

Gazze Şeridi’nde 2007 yılından beri uygulanan ablukayla, burada yaşayanlar yalnızca İsrail yapımı sınırlar ötesinde geçimlerini sağlayabilmek için bile İsrail kontrol noktalarında türlü aşağılanmaya ve şiddete katlanmak zorunda kalarak, çok büyük zorluklarla hayatına devam etmekteler.

“FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK ETNİK TEMİZLİK SÖZÜ VERMEKTEDİR”

İsrail devleti, uluslararası yasaları ihlal ediyorken, Filistin halkına yönelik son derece düşmanca, saldırganlıkla hareket ediyorken; bölgeye yerleşenler de İsrail’in bir kolu gibi, Filistin topraklarını gasp ediyorlar.

Mevcut İsrail hükümeti, benzeri pek çok gerici ve sağcı hükümet gibi, savaşı iktidarda kalmak için etkili bir taktik olarak görmektedir. İsrail devleti Hamas’ın eylemleri nedeniyle bütün bir nüfusu cezalandırmakta, güya üstü kapalı bir dille, bir insanlık suçu olarak, Filistinlilere yönelik etnik temizlik sözü vermektedir.

Dünya, bu felaketin yaşanmasına seyirci kalmamalıdır, izin vermemelidir. Uluslararası medyanın, gerçekleri tarafsız bir şekilde aktarmak ve askeri olarak daha güçlü olanın yanında yer almamak gibi bir sorumluluğu vardır.

“FİLİSTİN İŞGALİ SONA ERMELİDİR”

Ortadoğu’nun, bedeli sıradan ve masum insanlar tarafından ödenecek bir savaşa daha ihtiyacı yoktur.

Rehin alınan İsrail vatandaşları ve Filistinliler serbest bırakılmalı, Gazze ablukası kalkmalı, Filistin işgali sona ermelidir.

Dünya, İsrail tarafından Filistin halkının topyekûn cezalandırılıyor oluşunu, çoğunlukla kadın, çocuk ve yaşlı sivillerin mağdur edildiği Gazze Şeridi’ndeki açık cezaevini kınamalı ve göz göre göre yaşanan bu boyuttaki bir felâketi durdurmalıdır.

Savaşa hayır!”

Reklam

Önceki Haberler

Polis, ele geçirdiği haplarla ‘Merih Demiral’ yazdı

Polis, sayımı yapılan hapları EURO 2024 son 16 turundaki Avusturya maçında ‘bozkurt’ işareti yapan Merih…

6 Temmuz 2024 17:59

Laiklik Meclisi’nden yargı paketindeki soyadı dayatmasına tepki: Laik hukuku tanımayan bu dayatma kabul edilemez!

Laiklik Meclisi tarafından yapılan açıklamada "Laik hukuk sisteminde yasalar, yüzlerce yıl öncesinin karanlığına göre değil,…

6 Temmuz 2024 14:03

İran’ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ilk açıklama

İran'da cumhurbaşkanı seçimini ikinci turda yüzde 53,7 oy oranıyla kazanan Mesud Pezeşkiyan, önlerindeki yolun zorlu…

6 Temmuz 2024 13:18

İsrail’in saldırılarında can kaybı 38 bin 98’e ulaştı

İsrail'in 274 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 98'e ulaştı.

6 Temmuz 2024 13:12

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı’ndan gazetecilere ‘kurşunlu’ tehdit

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç; Barış Terkoğlu, Alican Uludağ,…

6 Temmuz 2024 12:29

Ermenistan ve ABD’den ortak tatbikat

Ermenistan ile ABD, 15-24 Temmuz tarihlerinde 'Eagle Partner 2024' (Kartal Partner) ortak tatbikatını gerçekleştirecek.

6 Temmuz 2024 12:24
Reklam