İskenderunlu depremzede: Komünistlerden başka hiç kimseyi görmedik biz burada

"Komünistten başka hiç kimseyi görmedik biz burada, yok! Ak Parti belediye başkanı nerede, Lütfü Savaş nerede? Kimsenin yüzünü görmedik. Kapımızı bir Allah’ın kulu, bir yetkili çalmadı."

İskenderunlu depremzede: Komünistlerden başka hiç kimseyi görmedik biz burada

Türkiye 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldı. Depremde Kahramanmaraş’ın yanı sıra 10 il zarar gördü. En çok yıkımın bulunduğu illerden Hatay’da ise arama- kurtarma faaliyetlerinin ve devlet kurumlarının yetersizliği çok büyük tepkilere sebep oldu.

İskenderun’da Gazete Manifesto’ya konuşan bir yurttaş “Komünistten başka hiç kimseyi görmedik biz burada, yok! Ak Parti belediye başkanı nerede, Lütfü Savaş nerede? Kimsenin yüzünü görmedik. Kapımızı bir Allah’ın kulu, bir yetkili çalmadı.” diyerek şunları kaydetti:

“Bize diyor ki, siz iyisiniz, iyi olacaksınız, diyor. Bu insanlar enkaz altında ne kadar iyi olabilir? Ne demek siz iyisiniz diyorsunuz adamlara ya? Tutup telefonu duvara vurasım geldi. Ya senin onlara moral vermen gerektiği yerde “siz çok iyisiniz, Türkiye iyi, çok iyi durumdayız”… göçük altında kalan bu kadar insan, daha çıkarılmayan, kokmaya başlayan cesetler… çok mu iyiyiz? Çocuk üşüyor, kafasını şapkayla örtüyor, çocuğun kafasından çekiyor şapkasını. Niye? Küçücük çocuktan mı korkuyorsun? Onun sana bir şey yapmasından mı korkuyorsun? Sen kaç saat sonra çıktın ortaya, 8 saat sonra. Sen 8 saat sonra yatağından kalkıp halka seslendiğin zaman komünist parti buradaydı. Sen neredeydin? Çomak sokmak için mi kalktın yatağından? Devlet, devlet, devlet; hani devlet? Oy istemeye gelir devlet, başka hiçbir şey için gelmez. Korkmuyorum, yayınlayabilirsin de. Komünistten başka hiç kimseyi görmedik biz burada, yok! Ak Parti belediye başkanı nerede, Lütfü Savaş nerede? Kimsenin yüzünü görmedik. Kapımızı bir Allah’ın kulu, bir yetkili çalmadı. Bizim bir şeye ihtiyacımız olmasa bile manevi desteğe ihtiyacımız var. Biz depremzedeyiz, ölümlerden döndük, canlarımızı verdik. Ciğerlerimizi yaktınız ya. Yurtlara mı taktı kafayı? “Yurtları kapatıyoruz, online derse başlıyoruz” ee? Milletin sığınacak yeri yok. Otellerin ne işe yarıyor, öğrencilerden ne istiyorsun? Bırak önce öğrenci dersini yapsın, okuluna gitsin. Otellere yerleştir, yurtlara niye yerleştiriyorsun, bu kadar öğrencinin günahına giriyorsun. Uzaktan eğitim ne ya? Yok artık, ne devletimiz var ne insan hakları denen bir şey var; yok yani. Türkiye artık bitti ya, bitirdiler, sömürdüler Türkiye’yi.”