İsrail barbarlığı bir kez daha hastaneleri hedef aldı

İsrail ordusu Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni bombaladı. Saldırıda, son haftalarda Gazze'nin doğusundaki evlerinden kaçarak hastaneye sığınmak zorunda kalan Filistinlilerden onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

İsrail barbarlığı bir kez daha hastaneleri hedef aldı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde bulunan Şifa Hastanesi’ni bombaladığı ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hastaneyi uçaklarla ve tanklarla bombaladığı öğrenildi.

HASTANENİN İÇERİSİ SIĞINMACILARLA DOLU

Saldırıda, son haftalarda Gazze’nin doğusundaki evlerinden kaçarak hastaneye sığınmak zorunda kalan Filistinlilerden onlarca ölü ve yaralı olduğu vurgulandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, “İsrail’in hastaneleri ve sağlık merkezlerini hedef alması, Gazze’deki sağlık sektörünü tasfiye etme ve çökertme politikasının bir parçası” dedi.

Şifa Hastanesi’nin Gazze Şeridi’nin doğu ve kuzey bölgelerinden evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce kişiyi barındırdığına dikkati çeken Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi hedef alan bombardımanın avlu ve cerrahi binasında yoğunlaştığını, çok sayıda can kaybı ve yaralanmaya neden olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi’nden günler süren kuşatma, saldırı ve işgalin ardından 24 Kasım’da bazı bölümlerini yıkarak ve geride çok sayıda ölü bırakarak çekilmişti.