İsrail çocukları vurmaya devam ediyor: Batı Şeria'da iki çocuk İsrail askerleri tarafından vurularak hayatını kaybetti

İsrail askerleri Batı Şeria'da meydana gelen olaylarda aralarında iki çocuğun da bulunduğu üç Filistinliyi öldürdü.

İsrail çocukları vurmaya devam ediyor: Batı Şeria'da iki çocuk İsrail askerleri tarafından vurularak hayatını kaybetti

Filistin resmi haber ajansı WAFA, bugün erken saatlerde Batı Şeria’da meydana gelen olaylarda aralarında iki çocuğun da bulunduğu üç Filistinlinin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Reuters’in aktardığına göre WAFA, İsrail güçlerinin Ramallah’ın batısındaki Budrus köyüne baskın düzenleyerek Gebriel Awad adında bir genci vurarak öldürdüğünü ve bir başkasını da yaraladığını duyurdu.

Haber ajansı, diğer olaylarda, Beytüllahim’in güneyindeki bir mülteci kampında 14 yaşındaki bir çocuğun başından aldığı kurşun yarasıyla hayatını kaybettiğini ve 16 yaşındaki bir çocuğun da Tulkarm kasabasında vurulduktan sonra hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail-Filistin arasındaki şiddet olaylarında son dönemde Batı Şeria’da düzinelerce Filistinli öldürüldü.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de çoğu sivil en az 1.400 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırılarına yanıt olarak Gazze Şeridi’nde bir kara harekatına hazırlanıyor.

İsrail güçleri şimdiye kadar Gazze’de 3.000’den fazla Filistinliyi öldürdü, Hamas’ın kontrol ettiği abluka altındaki bölgeyi topyekun kuşatma altına aldı. Bu durum Batı Şeria’daki Filistinlilerin öfkesini körükledi.

Batı Şeria, Hamas’ın rakipleri El Fetih ve 87 yaşındaki Mahmud Abbas’ın başkanlık ettiği Filistin Yönetimi’ne ev sahipliği yapıyor.

Batı Şeria, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için kutsal olan yerlere ev sahipliği yapan ve uluslararası şiddetin parlama noktası olan Kudüs ile komşu durumda.