İsrail ordusu ile Filistinli direnişçiler arasında sıcak çatışma: Saldırı püskürtüldü

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri, Han Yunus ve Mısır sınırındaki Rafah'ın doğusu savaş uçakları tarafından vurulurken Beyt Lahye ve Cebalya'nın doğu kesimleri topçu atışlarına maruz kaldı.

İsrail ordusu ile Filistinli direnişçiler arasında sıcak çatışma: Saldırı püskürtüldü

İsrail’in hafta sonu kara operasyonlarını genişletmesinin ardından Filistinli gruplar İsrail ordusuna ağır kayıplar verdirdiklerini duyurdu.

Cuma günü kara operasyonlarını genişlettiğini açıklayan İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, kuzey kesimleri başta olmak üzere Gazze’yi gece boyunca bombaladı.

İsrail ordusu Pazar günü “600 Hamas hedefini vurduğunu” duyurdu.

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri, Han Yunus ve Mısır sınırındaki Rafah’ın doğusu savaş uçakları tarafından vurulurken Beyt Lahye ve Cebalya’nın doğu kesimleri topçu atışlarına maruz kaldı.

WAFA’nın haberine göre, Gazze’nin kuzeyinde iki eve düzenlenen bombardımanda 23 kişi öldü.

“HAMAS’IN TAKTİK KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ”

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Pazar günü Gazze’ye düzenledikleri bombardımanda onlarca Filistinli militanın öldürüldüğünü söyledi.

Hagari, bu kişilerin Hamas’ın “taktik komuta kademesinden” olduğunu ve sahadaki Hamas mensuplarını yöneten kişiler olduklarını belirtti.

“SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ”

Öte yandan Kudüs Tugayları ve Hamas’a bağlı Kassam Tugayları, Beyt Lahia’nın kuzeybatısındaki El Vaha bölgesine İsrail ordusunun ağır silahlar ve havan toplarıyla hedef alındığını ve “ağır kayıplar verdirdiklerini” duyurdu.

El Mayadeen’in haberine göre, Kassam Tugayları, Gazze’nin kuzeybatısında İsrail’e ait iki tankı vurdu ve bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Haberde, “Siyonistlerin Gazze Şeridi’ne sızma girişimleri püskürtüldü” denildi.

Kassam Tugayları ayrıca, İsrail’de Erez tesisine havan topları ile saldırdı.