İsrail Ordusu yoğun çatışmalar altında Gazze'nin iç bölgelerine doğru ilerliyor

İsrail Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre, İsrail askerleri Hamas ile girdikleri yoğun çatışmalar altında Gazze'nin iç bölgelerine doğru ilerliyor. İsrail, şu ana kadar 17 askerinin öldüğünü açıkladı.

İsrail Ordusu yoğun çatışmalar altında Gazze'nin iç bölgelerine doğru ilerliyor

İsrail Ordusu, Hamasla yaşanan şiddetli çatışmaların ortasında, kuvvetlerinin Gazze’nin iç bölgelerine doğru ilerlediğini ve kuzeydeki Gazze şehrine girdiğini açıkladı.

Bloomberg’te yer alan habere göre İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail askerlerinin Gazze Şehri bölgesinde ilerlemeye devam ettiğini ve “Hamas teröristleriyle yakın muharebe çatışmaları yürüttüğünü ve çatışma bölgesinin genişlediğini” söyledi.

Hagari, Gazze Şehri’nin bulunduğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Hamas savunma hatlarını yok ettiklerini ve bazı merkezi bölgelerin kontrolünü ele geçirdiklerini ifade etti.

İSRAİL’E KARŞI YENİ BİR CEPHE AÇILABİLİR

Lübnan’la olan kuzey sınırı yakınlarındaki kuvvetlerin, sınırın diğer tarafından havan topu ateşi de dahil olmak üzere saldırıların devam etmesi nedeniyle “yüksek hazırlık” durumunda olduğunu söyledi. İsrail ve Hizbullah 7 Ekim’den bu yana neredeyse her gün karşılıklı ateş açıyor.

Hagari, İsrail’in Hamas’ın saldırısından bu yana, saldırı günü öldürülenler de dahil olmak üzere 332 askerini kaybettiğini açıkladı. Gazze Şeridi’ndeki rehine sayısının şu anda 242 olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

BİDEN: ÇATIŞMALARA ARA VERİN

Joe Biden, İsrail ve ABD tarafından terörist bir grup olarak tanımlanan Hamas’ın Gazze’den daha fazla rehinenin kurtarılmasına zaman tanımak için çatışmalara “ara vermesi” gerektiğini söyledi.

Hamas, aralarında 400 Amerikan vatandaşının da bulunduğu 600 yabancı ve çifte vatandaşın Perşembe günü Gazze’den ayrılmasının beklendiğini açıkladı. Bu, İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez insanların çıkışına izin verilmesinden sonra bölgeden ayırılan ikinci grup olacak.