İsrail Yunanistan'a 400 milyon dolarlık Spike tanksavar füzesi sattı

Rafael CEO'su Yoav Har-Even, "Spike füzeleri, Yunan ordusunun operasyonel araç portföyünü güçlendirecek. Yakın gelecekte ili ülke arasında stratejik işbirliklerinin daha fazla genişlemesini bekliyoruz" diye konuştu.

İsrail Yunanistan'a 400 milyon dolarlık Spike tanksavar füzesi sattı

İsrail Savunma Bakanlığı, anlaşma kapsamında İsrail’in Yunanistan’a deniz, hava ve karadan fırlatılabilen Spike füzeleri satacağını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, “İsrail ile Yunanistan arasındaki bir dizi anlaşmaya eklenen bu proje, ülkelerimizve savunma kuruluşlarımız arasındaki güçlü ortaklığı ve bölgesel istikrarı sağlama konusundaki karşılıklı taahhüdümüzü daha da vurguluyor” dedi.

İsrail devletine ait askeri teknoloji şirketi Rafael İleri Savunma Sistemleri’nin ürettiği güdümlü, hassas elektro-optik füze Spike, kara, hava ve denizdeki yaklaşık 45 platformdan fırlatılabiliyor.

Rafael CEO’su Yoav Har-Even, “Spike füzeleri, Yunan ordusunun operasyonel araç portföyünü güçlendirecek. Yakın gelecekte ili ülke arasında stratejik işbirliklerinin daha fazla genişlemesini bekliyoruz” diye konuştu.