Reklam
Kategoriler: Gündem

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 6 bin 546 kişi hayatını kaybetti

Reklam

İsrail’in 19 gündür bombaladığı Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 755 artarak 6 bin 546’ya yükseldi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve sağlık hizmetlerine ilişkin son durum hakkında bilgi verdi.

Kudra, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 704’ü çocuk, bin 584’ü kadın, 364’ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546’ya, yaralıların sayısının da 17 bin 439’a yükseldiğini belirtti.

“İşgal güçleri, son saatlerde Gazze’de 44 katliam gerçekleştirdi” diyen Kudra, İsrail saldırılarının Gazze Şeridi’nin güney bölgelerinde yoğunlaşmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı.

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR

Kudra, ayrıca enkaz altında yaklaşık 900’ü çocuk bin 600 kişinin olduğu yönünde ihbar aldıklarını aktardı.

Bölgede sağlık sistemindeki durumunun vahametine işaret eden Kudra, şunları söyledi:

“Saldırılarda, sağlık sisteminin hedef alınması, 57 kurumun zarar görmesine, 73 sağlık personelinin hayatını kaybetmesine ve 25 ambulansın hasar almasına neden oldu. Bu durum sağlık sisteminin hizmet dışı kalmasına yol açtı. Gazze’deki sağlık sistemi hizmet dışı ve tamamen çökmüş durumda.”

Kudra, İsrail’in sağlık kurumlarını doğrudan hedef aldığını, tahliye edilmemesi durumunda tüm hastaneleri bombalamakla tehdit ettiğini, düzenlediği saldırılar ya da yakıt olmayışı nedeniyle 12 hastane ile 32 birinci basamak sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını aktardı.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam