İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek eylemi

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarına karışı Filistin'e destek açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada "Öğrenci gençlik hareketi tarihi boyunca Filistin direnişiyle güçlü bağlara sahip olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de üniversitenin kalbi Filistin halkıyla beraber atıyor" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek eylemi

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Beyazıt Meydanı’nda “Nehirden denize özgür Filistin” sloganlarıyla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde, İsrail’in siyonist ve emperyalist saldırılarına karşı Filistin halkının haklı direnişine destek çağrısı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Direnen Filistin Halkının Yanındayız

“Uzun yıllardır Filistin ülkesi siyonizmin işgali altındadır ve Filistin’de bir apartheid rejimi hüküm sürmektedir. Ülkelerinin büyük kısmı fiilen ilhak edilmiş durumda olan Filistinlilerin yoğun biçimde yaşadıkları bölgeler ise işgalci İsrail devleti tarafından açık hava hapishanesine çevrilmiş durumda. Filistin halkı, temel insan haklarından dahi yoksun şekilde varlık yokluk mücadelesi veriyor. Öyle ki her yıl binlerce Filistinli hayatını kaybederken on binlercesi gözaltı, tutuklama ve kötü muameleye maruz kalıyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 1000’in üzerinde Filistinlinin hayatını yitirmesine sebep olan Baptist Hastanesi katliamı siyonist saldırganlığın insanlık dışılığını bir kez daha göstermiştir. Siyonizmin Filistin’de tek Filistinli kalmayana dek zorbalıklarına, katliamlarına devam edeceği gerçeği önümüzde duruyor. Filistin halkı da tüm direniş unsurlarıyla yan yana bu gerçeğe karşı savaşıyor. Nehirden denize özgür Filistin için mücadele ediyor. Siyonizmin ülkelerinden defedilmesi için seferber oluyor, ulusal onurlarına sahip çıkıyor.

ABD’nin bölgemizdeki saldırganlığının temsilcilerinden olan işgalci İsrail devletinin varlığı tüm dünya halklarının aleyhine emperyalizmin lehinedir. Biden’ın yıllar önce yaptığı “İsrail olmasaydı bir İsrail icat etmek zorunda kalırdık” açıklamasını geçtiğimiz gün yinelemesi bu durumun ikrarıdır. Özetle, siyonizmden bahsediyorsak emperyalizmden ve onun bölgemizdeki çıkarlarından bahsediyoruzdur. Açık şekilde söylüyoruz. Emperyalizme ve siyonizme karşı verilen savaş haklı savaştır.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak siyonist saldırganlığın ve işgalin karşısında Filistin halkının haklı direnişinin yanındayız. Buradan, Beyazıt’tan Filistin halkının haklı direnişini selamlıyoruz.

“ÜNİVERİSTENİN KALBİ FİLİSTİN HALKIYLA BERABER ATIYOR”

Öğrenci gençlik hareketi tarihi boyunca Filistin direnişiyle güçlü bağlara sahip olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de üniversitenin kalbi Filistin halkıyla beraber atıyor. Deniz’lerin Mahir’lerin İbo’ların özelde siyonizme genelde emperyalizme karşı verdikleri mücadeleyi anımsıyor ve sahipleniyoruz.

“SİYONİZMLE HER TÜRLÜ İLİŞKİ SONA ERDİRİLMELİDİR”

Tüm bunlarla birlikte Türkiye hükümetinin ve sermayesinin siyonizmle olan askeri, diplomatik, ekonomik ve akademik ilişkilerini göz ardı eden herhangi bir tutumun riyakarca bir tutum olduğunu, Filistin halkıyla yan yana olamayacağını söylemek ihtiyacı hissediyoruz. Günlerdir süren siyonist saldırganlığa karşı Saray iktidarının tek yaptığı hamaset dolu açıklamalar ve tutarsız değerlendirmelerdir. Filistin halkının yanında olmak için öncelikle siyonizmle süren her türlü ilişkinin sona erdirilmesi gerekmektedir.

Sesimizin, sözümüz ulaştığı herkesi, başta üniversite öğrencilerini Filistin direnişinin yanında olmaya çağırıyoruz.

Kahrolsun siyonizm yaşasın Filistin Direnişi!

Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak!”