İstanbul'da iş cinayeti: Kuvvetli rüzgara rağmen çalıştırılan vinç operatörü yaşamını yitirdi

İstanbul Hadımköy'de bulunan şantiyede bir işçinin hayatını kaybetmesi üzerine İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, Manifesto'ya konuştu.

İstanbul'da iş cinayeti: Kuvvetli rüzgara rağmen çalıştırılan vinç operatörü yaşamını yitirdi

İstanbul Hadımköy Dikilikaya’da bulunan şantiyede sabah saatlerinde kuvvetli rüzgar sebebiyle çalışma durduruldu. Çalışmaların durdurulmasına rağmen kule vinç operatörü patronların kar hırsı sebebiyle baskı altında çalışmaya zorlandı.

Edinilen bilgiye göre eski ve bakımsız olan vinç aşırı rüzgara dayanamayıp pim kırılması sonucu devrildi. Kule  vincinin devrilmesi sonucunda operatör Cem Özhan (24) hayatını kaybediyor.

‘VERİLEN CAZALAR CAYDIRICI DEĞİL’

Manifesto‘ya konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç “Patronların kâr hırsı, hükümetin denetimde yetersizliği nedeniyle iş cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Aynı zamanda yaşanan iş cinayetlerinde sorumlulara ceza verilmemesi ya da caydırıcı olmayan cezaların verilmesi iş cinayetlerini engelleyemiyor” ifadelerini kullandı.

Kırlangıç’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

İş çinayetleri ülkemizde hız kesmeden devam ediyor. Patronların kâr hırsı, hükümetin denetimde yetersizliği nedeniyle iş cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Aynı zamanda yaşanan iş cinayetlerinde sorumlulara ceza verilmemesi ya da caydırıcı olmayan cezaların verilmesi iş cinayetlerini engelleyemiyor. Diğer yandan kader fıtrat gibi dini argümanlar ile işlenen bu çinayetleri örtbas etmeye çalışıyorlar, ülkemizde toplu iş çinayetleri yaşandığı zaman gündem olan iş çinayetleri aslında inşaat sektöründe her gün yaşanıyor günde en az bir inşaat işçisi alınmayan önlemler yüzünden iş çinayetlerine kurban gidiyor, bu süreç inşaat işçisini örgütlenmesi ile son bulacaktır.