İtalya, Yunanistan ve Türkiye'deki taşımacılık işkolundaki sendikalardan ortak Gazze çağrısı: Ölüm sevkiyatını durdurun!

Nakliyat-İş Sendikası'nın yayımladığı açıklamada, ‘’ülkelerimizin hükümetlerinden, kendi limanlarımızdan Filistin Halkını katleden ellere her türlü yardımı göndermeyi sonlandırmalarını talep ediyoruz’’ denildi.

İtalya, Yunanistan ve Türkiye'deki taşımacılık işkolundaki sendikalardan ortak Gazze çağrısı: Ölüm sevkiyatını durdurun!

Türkiye, Fransa, İtalya, Yunanistan’da bulunan taşımacılık işçileri ve bağlı bulundukları sendikalar İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarına yönelik bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “bu çağrıyı imzalayan ve İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Fransa’daki taşımacılık işçilerini temsil eden sendikalar olarak, Filistin Halkına yönelik katliamın devam etmesine destek verecek şekilde yapılacak silah, savaş mühimmatı ya da bununla ilgili her türlü araç gerecin yüklenmesinin ya da boşaltılmasının durdurulmasına ve önlenmesine yönelik kararımızı açıkça ortaya koyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sendikalardan yapılan açıklama ve çağrı metni şu şekilde:

Filistin’deki katliamı DURDURUN! Ölüm Sevkiyatını DURDURUN!

Taşımacılık işçileri, tarihleri boyunca her zaman faşizme, ırkçılığa ve halklara yönelik her türlü işgal ve sömürüye karşı net bir şekilde barıştan yana olmuştur.

Bu sebepten dolayı Avrupa limanlarından, havalimanlarından hareket eden gemilerin, uçakların, trenlerin ölüm rotasına girmelerine karşı tolerans gösteremeyiz. Binlerce masum insanı, özellikle de kadın ve çocukları her gün katleden sisteme yardımcı olacak şekilde çatışmaya silah taşıyan veya lojistik hizmette bulunan gemilerin, uçakların v.s. yükleme ve boşaltma yapmalarına karşı tolerans gösteremeyiz.

Filistin Halkının ve Filistin işçilerinin dramatik çağrılarına bir yanıt mahiyetinde, bu çağrıyı imzalayan ve İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Fransa’daki taşımacılık işçilerini temsil eden sendikalar olarak, Filistin Halkına yönelik katliamın devam etmesine destek verecek şekilde yapılacak silah, savaş mühimmatı ya da bununla ilgili her türlü araç gerecin yüklenmesinin ya da boşaltılmasının durdurulmasına ve önlenmesine yönelik kararımızı açıkça ortaya koyuyoruz.

Bizim için bu ortak inisiyatif, Avrupalı taşımacılık işçilerinin uzun ve şanlı geleneğinde bir başka ileri adım niteliğindedir.

Bizler Gazze’deki katliamın son bulmasını talep eden her türlü eylemin ve gösterinin en ön saflarında yer alacağız.

Kendi ülkelerimizin hükümetlerinden, kendi limanlarımızdan silah sevkiyatını ve Filistin Halkını katleden ellere her türlü yardımı göndermeyi sonlandırmalarını talep ediyoruz.

Barış ve özgür Filistin için!

Avrupa’daki liman işçilerini, gemi işçilerini, havalimanı işçilerini, demiryolu işçilerini, kısacası bütün taşımacılık işçilerini bu inisiyatifimizi desteklemeye ve Avrupa genelinde ortak eylemler düzenlemeye davet ediyoruz.

Ülke- Sendika

İtalya- USB’ye bağlı Taşımacılık İşçileri Sendikası

Yunanistan, ENEDEP-COSCO Liman İşçileri Sendikası, Pire Limanı

Yunanistan, STEFENSON, PEMEN, PEEMAGEΝ Denizcilik Sendikaları

Türkiye, Nakliyat-İş Sendikası