İTÜ, krizin faturasını yine öğrencilere kesiyor

"Kaynakları nereye harcadığı meçhul olan İTÜ yönetimi yıllardır barınma sorununu çözemedi. Yaşadığımız ekonomik krizin faturası yine öğrenciye kesiliyor.  Bizler artık müşteri değil öğrenci olarak görülmek istiyoruz."

İTÜ, krizin faturasını yine öğrencilere kesiyor

Türkiye’nin en nitelikli teknik üniversitelerinden biri olmakla övünen, geçtiğimiz günlerde 250. yılını kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi öğrenci düşmanlığına devam ediyor. İTÜ bünyesinde bulanan yurtlara yüzde 75 oranında zam gelmesi üzerine öğrencilerin bu dönemde de isyanı devam ediyor.

Yapılan zamlara dair İTÜ’nün öğrencilerine müşteri gözüyle baktığını düşünen bir İTÜ öğrencisinden aldığımız görüşler ise şöyle:

“Her sene aldığı öğrenci kontenjanını artıran ve bununla övünen İTÜ yönetimi, bu kontenjan artırımına karşın ne yurt ne de derslik yaptı. Geçtiğimiz dönemlerde yurt kapasitesi öğrenci sayısına karşın yetersiz kaldığından dolayı bazı yurtlarda öğrenci sayısı 3’ten 4’e ya da 2’den 3’e çıkarılmış, bir de üstüne zam yapılmıştı.

Biz öğrenciler ise geçen senede bu duruma itiraz etmiştik ve bizlere rektörlük tarafından yeni yurt yapılacağı ve bu sorunların en kısa sürede çözüleceği söylenmişti. Fakat görüldüğü gibi ortada bir çözüm yok aksine bizler yine mağduruz. Kaynakları nereye harcadığı meçhul olan İTÜ yönetimi yıllardır barınma sorununu çözemedi. Yaşadığımız ekonomik krizin faturası yine öğrenciye kesiliyor.  Bizler artık müşteri değil öğrenci olarak görülmek istiyoruz.”