Reklam
Kategoriler: Gündem

İyi Parti’den istifa edip AKP’ye geçen Hatipoğlu’nun transfer ücreti belli oldu

Reklam

Partisiyle görüş ayrılığı yaşadığını gerekçe göstermesinin ardından istifa eden ve AKP’ye katılan eski İyi Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu hakkında ‘teşvik’ iddiası gündeme geldi.

İyi Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, partisinin Genel Kurul’unda konuşmasında Hatipoğlu’na ilişkin, “Bir siyasi rüşvet ve siyasi yozlaşma hikâyesi anlatacağım” dedi.

AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın Hatipoğlu’nun AKP’ye katılması konusunda arabulucu olduğunu iddia eden Toktaş, “Sayın Varank, benim gibi Bursa milletvekilidir. Bugüne kadar henüz bizlerle doğru dürüst merhaba etmemişken nedense 26 Eylül günü Sayın Hatipoğlu’nu Eskişehir’deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmiştik. Bu ziyaret aslında, ara buluculuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu 2 Kasım 2023’te partimizden istifa ederek bugün resmen AK Parti’ye katılmıştır” diye konuştu.

“Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır” diyen Toktaş, Hatipoğlu’nun AKP’ye katılmasına dair Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nun (KAP) belgesinin kendisinde oludğunu iddia ederek şöyle devame etti:

“Ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum. 24/3/2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL ve bunun yüzde 25 artırılmasıyla ilgili stratejik teşvik belgesi başvurusu onuncu ayın 25’inde onaylanmıştır. Demek ki bugün sizin ‘Hoş geldiniz!’ dediğiniz Nebi Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir, aslında bu belge bir utanç belgesidir, bu belge 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar. Ünal Kaptan, Türkiye’de kaç futbolcu var bu bedelde, nasıl bir transferdir bu?

Reklam

Önceki Haberler

‘Faiz haramdır’ diyen Halil Konakcı, teminat olarak yatırdığı paranın faizini istemiş!

"Faiz, tavizi olmayan tek haramdır" diyen Halil Konakcı, mahkemeye yaptığı başvuruda teminat olarak yatırdığı paranın…

20 Eylül 2024 18:20

Fen lisesinde şalvarlı ‘kandil’ etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesi adı altında okulları imam ve müftülere teslim etmeye devam ediyor.…

20 Eylül 2024 18:14

İsrail ordusu, Filistinlilerin cesetlerinin çatıdan atılmasına ‘inceleme’ başlattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da askerlerinin birden fazla Filistinli’nin cesedini çatıdan attığını gösteren görüntüler…

20 Eylül 2024 17:52

DİSK, İzmir’de sokağa çıktı: Çekin elinizi soframızdan

DİSK, İzmir'de ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle sokağa indi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu…

20 Eylül 2024 16:20

AKP Grup Başkanvekili Gül: Kurulduğu günden beri sessiz devrim yapan bir partiyiz

AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül katıldığı toplantıda partisinin "siyasal ve demokratik alandaki sessiz devrimlerine devam…

20 Eylül 2024 15:43

Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Narin’in otopsi raporu hakkında açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bağlar'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp…

20 Eylül 2024 15:34
Reklam