"Katliamı biz yapmadık" söylemi daha ne kadar sürecek?: İsrail'i yalanlayan video ortaya çıktı

Gazze'deki El Ehli hastanesine yönelik saldırıyla ilgili İsrail'i yalanlayan görüntüler ortaya çıktı.

Dün Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucunda yüzlerce sivil yaşamını yitirmişti. Saldırıdan sonra açıklama yapan Gazze Sağlık Bakanlığı katliamı duyurmuş ve “İsrail hava saldırısı yüzünden yüzlerce kişinin öldüğünü” ifade etmişti.

Neredeyse dünyadaki bütün kamuoyu açısından saldırının sorumlusunun İsrail olduğu açıkken, İsrail patlamanın nedeni olarak önce Hamas’ı sonra da İslami Cihad’ı suçladı. Onlar tarafından ateşlenen bir füzenin hastaneye düştüğü İsrail kaynakları tarafından dile getirildi. Bugün, İsrail’i ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden da hastane saldırısına patlama diyerek İsrail’in tezine destek oldu.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bugün ortaya çıkan bazı görüntüler ise İsrail’i yalanlayan nitelikte. Görüntülere dikkatlice bakıldığında hastanedeki patlama olmadan önce Gazze’den ateşlenen roketlerin hastane ile ilgisi olmayan bir yöne doğru gittiği görülüyor. Devamında ise hastanede yaşanan patlama anında hastaneye daha yakın bir bölgede gökyüzünde bir anda görülen ışığın ise İsrail jetinin arka kısmından çıkan yanma görüntüsü olması yüksek olasılık taşıyor. Çünkü ışık aşağıdan yukarıya değil yukarıdan aşağıya doğru hareket ederek bir süre sonra kayboluyor.

İsrail’e bu argümanları konusunda şimdilik en büyük destek ise ABD’den geldi. Ancak geçtiğimiz hafta da ABD Başkanı Joe Biden, “Hamas tarafından kafası kesilen çocukların fotoğraflarını gördüm” demiş ancak bu açıklama ABD’nin çeşitli yönetim kademeleri tarafından yalanlanmak zorunda kalmıştı.