KESK iş bırakma kararı aldı

Kablan "Kira, eş ve çocuk yardımının yapılamadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Bütün kamuoyuna sesleniyoruz; gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

KESK iş bırakma kararı aldı

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren görüşmelerde hükumetin ilk teklifini açıkladı. Hükumet, kamu personeline 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam önerdi.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan “Kira, eş ve çocuk yardımının yapılamadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Bütün kamuoyuna sesleniyoruz; gelin bu masanın gerçek yetki sahibi biz olalım ve sözümüzü söyleyelim. 16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde, 1 Ağustos’ta başlayan takvim doğrultusunda, 11 hizmet koluna ait tekliflerle memurların genel taleplerine ilişkin ön müzakereler gerçekleştirildi. Ana müzakere aşamasında ise genel talepler ile komisyon raporları masaya yatırıldı.

7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilmesi beklenirken üçüncü toplantı ise 17 Ağustos’ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.