Kılıçdaroğlu: İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz!

Kılıçdaroğlu, "YSK'yı da sorumluluğa davet ediyorum. Elinizde ıslak imzalı tutanaklar var, halkın oyalanmasına izin vermeyin. Tekrar ediyorum, bu milletin iradesine bloke koymayın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Sevgili halkım, oyumunuz yüksek olduğu sandıklardan üst üste itirazlarla sistemi bloke ediyorlar. Örnek; Ankara’da 300, İstanbul’da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var, 11 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye’nin iradesidir” dedi.

“İtirazlarla olacağı engelleyemezsiniz!” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu işin bir oldubittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı bırakın, bu mesele ciddidir. Bırakın oylar gelsin, sonuç bir an evvel belli olsun.”

Ülkenin artık belirsizliğe tahammülünün olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Milletin iradesinden korkmayın” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) seslenen Kılıçdaroğlu, “YSK’yı da sorumluluğa davet ediyorum. Elinizde ıslak imzalı tutanaklar var, halkın oyalanmasına izin vermeyin. Tekrar ediyorum, bu milletin iradesine bloke koymayın” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Sahadaki demokrasi emekçilerine de sesleniyorum: Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız.”