Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' uyarısı

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında yerel seçimlerde 'ittifak yokmuş gibi' hareket edeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' uyarısı

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı bugün Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek toplantıya gelmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında yerel seçimlerde ‘ittifak yokmuş gibi’ hareket edeceklerini açıkladı.

Başkanlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili, partinin tek başına yol izleme kararı aldığını belirterek, belediye başkanlarından çalışmalarını ittifak kurulmayacakmış gibi yapmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.