Kızılhaç'tan Gazze açıklaması: Hastaneler morglara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya

Carboni,"Gazze'de elektrik tükendikçe hastanelerdeki elektrik de tükeniyor, kuvözdeki yeni doğmuş bebekler ve oksijen desteği alan yaşlı hastalar riske giriyor. Diyaliz makineleri çalışmıyor ve röntgen çekilemiyor. Elektrik olmayınca hastaneler morglara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Kızılhaç'tan Gazze açıklaması: Hastaneler morglara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik yürüttüğü hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 354’e, yaralananların sayısının ise 6 bin 49’a yükseldiği duyuruldu. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle 338 bin 934 Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı.

Kızılhaç, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerdeki jenaratörlerin çalışması için yakıt gönderilmesine izin verilmesini istedi. Hastanelerdeki acil durum jeneratörlerinin yakıtının birkaç saat içinde tükenebileceğini ifade eden Kızılhaç bölge direktörü Fabrizio Carboni, aksi hâlde hastanelerin “morglara dönüşme” riskinin olduğunu belirtti.

Carboni,”Gazze’de elektrik tükendikçe hastanelerdeki elektrik de tükeniyor, kuvözdeki yeni doğmuş bebekler ve oksijen desteği alan yaşlı hastalar riske giriyor. Diyaliz makineleri çalışmıyor ve röntgen çekilemiyor. Elektrik olmayınca hastaneler morglara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.