Komünistlerden Şimşek'e yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında ücretlerdeki artışın enflasyonu yükselttiğini söyleyen açıklamalarına Komünistler'den yanıt geldi.

Komünistlerden Şimşek'e yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında ücretlerdeki artışın enflasyonu yükselttiğini söyleyen açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek’in açıklamalarına Türkiye Komünist Hareketi’nden yanıt geldi. TKH’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mehmet Şimşek yaptığı bu açıklama ile sermaye sınıfının dostu emekçilerin ise düşmanı olduğunu bir kere daha göstermiştir. ”

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Rakamlar ve TÜİK Mehmet Şimşek’i yalanlıyor
T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon konusunda yaptığı açıklamada “Yüksek ücret artışları yüksek enflasyona sebep oluyor. Bizim bu kısır döngüyü kırmamız lazım” demiştir.

Mehmet Şimşek yaptığı bu açıklama ile sermaye sınıfının dostu emekçilerin ise düşmanı olduğunu bir kere daha göstermiştir. Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyonun nedenini ücret artışlarına bağlamak büyük bir manipülasyon ve krizin faturasını emekçilerin sırtına yıkma arayışından başka bir şey değildir. Yüksek enflasyonun nedeni serbest piyasa ekonomisi, patronların yüksek kârlılık arayışı, sıcak paraya bağımlılık ve döviz fiyatlarındaki artıştır.

Bu yüzden Mehmet Şimşek’e TÜİK’in yayınladığı “Sermaye ve iş gücünün gelirden aldığı pay” grafiği ile yanıt veriyor ve yaptığı manipülasyona ve yalanlara emekçilerin karnının tok olduğunu hatırlatıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Grafiğe göre 2020 yılında itibaren sermayenin ve emekçilerin gelirlerden aldığı pay arasındaki makasın açıldığı görülmektedir. Bu dönemde enflasyon zirve yaparken sermayenin kârlarının da enflasyonun birkaç katı artış yaptığı bilinmektedir. Yüksek enflasyonun en önemli nedenlerinden biri ücret artışları ya da tersinden gerileyen reel ücretler değil, sermayenin yüksek kârlılık arayışıdır. Dolayısıyla rakamlar ve TÜİK Mehmet Şimşek’i yalanlamaktadır.)