Laiklik Meclisi: Yusuf Tekin işgal ettiği makamı derhal terk etmelidir

Laiklik Meclisi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sarf ettiği skandal sözler sonrası bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Yusuf Tekin derhal işgal ettiği makamı terk etmelidir. Tarikat ve cemaatlerle, onların uzantılarıyla yapılan bütün protokoller iptal edilmelidir" denildi.

Laiklik Meclisi: Yusuf Tekin işgal ettiği makamı derhal terk etmelidir

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı’nın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı skandal açıklama sonrası Laiklik Meclisi bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Açıktır ki sivil toplum adı altında yıllardır Cumhuriyet’in değerlerini, başta laiklik olmak üzere ayaklar altına alan siyasi iktidar ve destekçileri, dindar ve kindar nesil yetiştirme hedefini Yusuf Tekin eliyle hızlandırmıştır” denildi.

Bunun için bütün ilgili demokratik kitle örgütlerini, çocuklarının geleceği için velileri Laiklik Meclisi’yle birlikte mücadele etmeye çağırıldığı açıklamada Laiklik Meclisi’nin her tür gerici uygulamaya karşı mücadelesini büyüterek sürdüreceği vurgulandı.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Siyasi iktidarın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eliyle yürüttüğü laiklik karşıtı gerici hamleler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta müfredata başta “adabımuaşeret” dersi olmak üzere eklenen ve içerikleri tamamen dini referanslarla şekillenmesi hedeflenen derslere, Milli Eğitim Bakanı’nın dün akşam TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı skandal açıklama eklendi. Yusuf Tekin MEB’in yaptığı protokoller ile ilgili “Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Göreve başladığı günden bu yana karma eğitim başta olmak üzere laik ve bilimsel eğitimi açıkça hedef alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “MEB’in 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 protokolünden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içerisinde sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır.” demiştir. Bu resmi kurumların kaç tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilişkili kurumlardır? Yüzlerce STK hangi dini vakıf ve dernekleri kapsamaktadır? Toplasanız 10 tane dediği tarikat ve cemaat hangileridir?

DİNDAR VE KİNDAR NESİL YETİŞTİRME HEDEFİ YUSUF TEKİN ELİYLE HIZLANDIRILMIŞTIR

Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğini ilan eden Tekin, ülkemizin çocuklarını ve gençlerini kim ve ne için yetiştirmeyi hedeflemektedir? Açıktır ki sivil toplum adı altında yıllardır Cumhuriyet’in değerlerini, başta laiklik olmak üzere ayaklar altına alan siyasi iktidar ve destekçileri, dindar ve kindar nesil yetiştirme hedefini Yusuf Tekin eliyle hızlandırmıştır.

Tekin, sadece Anayasa’nın laiklik ilkesini değil, 1925 yılından beri yürürlükte olan “677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Kapatılmasına ve Türbedarlıklarla Birtakım Unvanların Yasaklanmasına İlişkin Kanun”u da ihlal etmektedir.

Yıllardır STK adı altında meşrulaştırılan, “ancak piyade alayı kadar sivil olan” bu çağdışı odakların temsilcileriyle toplantılar düzenleyen, açıkça işbirliği yapmaya devam edeceğini ilan eden Tekin, hem Anayasa’yı hem de yasaları çiğneyerek suç işlemektedir. Yusuf Tekin derhal işgal ettiği makamı terk etmelidir. Tarikat ve cemaatlerle, onların uzantılarıyla yapılan bütün protokoller iptal edilmelidir.

Bunun için bütün ilgili demokratik kitle örgütlerini, çocuklarının geleceği için velileri Laiklik Meclisi’yle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Laiklik Meclisi her tür gerici uygulamaya karşı mücadelesini büyüterek sürdürecektir.

Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz!