Laiklik Meclisi'nden Bakan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu

Laiklik Meclisi, tarikatlar ve cemaatler ile ilgili meclis kürsüsünden sarf ettiği skandal sözlerle gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laiklik Meclisi'nden Bakan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu

Laiklik Meclisi, tarikatlarla işbirliğine devam edeceğiz sözleriyle gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laiklik Meclisi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Bakan Tekin’in Anayasa’yı ihlal etmiş olduğu vurgulandı.

Her türlü gerici uygulamaya karşı laiklik mücadelesinin sürdürüleceği belirtilen açıklama şu şekilde:

Laiklik Meclisi olarak bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu “Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz” açıklamalarına ilişkin suç duyurusunda bulunduk.

Suç duyurumuza konu olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu açıklamalara istinaden, başta açıklamayı yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olmak üzere ilgili protokolleri hazırlayan, imzalayan bürokratlar ve kamu görevlilerinin Anayasa’nın 2, 10 ve 24. Maddeleri ile 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa ve 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Kapatılmasına ve Türbedarlıklarla Birtakım Unvanların Yasaklanmasına İlişkin Kanuna aykırılık ile; Anayasayı ihlal (TCK 309. Md) ve Görevi kötüye kullanma (TCK 257. Md.) suçları ve soruşturma neticesinde tespit edilecek başka suçları soruşturma yapılmak suretiyle cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ettik.

Laiklik Meclisi her tür gerici uygulamaya karşı mücadelesini büyüterek sürdürecektir.