Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Lice’de 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptığı iddia edilen 3 polis gözaltına alındı

Reklam

Lice’de Newroz günü 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yaptıkları iddia edilen 3 polis Ankara’da gözaltına alındı. Çocuk, polisler tarafından marşlar ezberletilerek tehdit edildiğini ve bir dere kenarına atıldığını söyledi. Polisler için tüm sınır kapılarında alarm sistemi devreye sokuldu.

Halktv.com.tr’nin haberine göre, Lice’de 14 yaşındaki bir çocuğun Newroz günü 4 polis tarafından bir araca bindirilerek işkence edildiği, “İstiklal marşını ezberlemezse öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak kuytu bir yere atıldığı iddia edilmişti.

Çocuğun babası Yılmaz D. ve Avukat Ramazan Karabulut, Yusuf D. isimli çocuğun polis olarak kendini tanıtan 4 kişi tarafından bir araca bildirilerek 7 saat boyunca kaba işkenceye maruz kaldığı “İstiklal marşı, Mehmetçik Marşı ve Gençlik Hitabesini ezberlememesi halinde öldürüleceği” yönünde tehdit edildiği, daha sonra bir dere kenarına elleri ile ayakları bağlanarak atıldığını doğrulamıştı.

Çocuğa işkence yaptığı belirtilen komiser Aykut Oral, polis Hayrettin Çakmak ve Gökhan Bay Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde Emniyet birimlerine “Tüm birim amirleri önemli takibi… Tüm ekiplere ve uygulama noktasına isimleri verilsin…” bildirimi yayımlandı.

Böylece tüm sınır kapıları için geliştirilen alarm sistemi ilk kez Diyarbakır’da Newroz günü 14 yaşındaki bir çocuğa işkenceye karışan polisler için kullanılmış oldu.

Reklam

Önceki Haberler

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim’e çıkmayacaklarını açıkladı

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim'e çıkmayacaklarını açıkladı.

1 Mayıs 2024 12:15

Tayfun Kahraman’dan 1 Mayıs mesajı

Kahraman mesajında "Haksızlık ve sömürünün olmadığı, kentlerimizin ve doğamızın talan edilmediği, eşit ve özgür bir…

1 Mayıs 2024 11:53

Diyanet’in araç filosu göreni şaşkına çeviriyor

Kiralık Audi A8 ile gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı açığa çıktı. Lüks…

1 Mayıs 2024 10:46

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçileri alanlarda

Kılçer mesajında "Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçilerinin, devrimcilerinin alanlarda olduğunu söyledi.

1 Mayıs 2024 10:42

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç Saraçhane’den seslendi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, Saraçhane Meydanı'ndan bir video mesaj…

1 Mayıs 2024 09:56

İstanbul’da 1 Mayıs | Emekçiler Saraçhane’de toplanmaya başladı

AKP iktidarının AYM kararını tanımayıp Taksim'i yasaklamasına rağmen, İstanbullu emekçiler 1 Mayıs için Saraçhane Meydanı'nda…

1 Mayıs 2024 08:37
Reklam