Reklam
Kategoriler: Gençlik

Liselilerden MEB’e kırmızı kart: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz

Reklam

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bahri Dağdaş Şeker fabrikasında stajyer öğrenci olarak çalışan 17 yaşındaki Ulaş Dumlu’nun iş cinayetinde yaşamını yitirmesine karşı Sosyalist Liseliler İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirerek cinayete göz yuman, eğitimi piyasalaştıran, liselileri patronların hizmetine sunan MEB’i protesto etti.

Sosyalist Liseliler, gericiliğin ve piyasacılığın eğitimden defedilmesi için MEB’e kırmızı kart gösterdi. Ulaş Dumlu’nun hayatını kaybetmesi üzerine yapılan açıklamada şu şekilde:

“Çeşitli iş birlikleriyle meslek liselerini sermayenin arka bahçesine çeviren MEB, liseli arkadaşlarımızı üç kuruşa çalıştırmanın derdine düşmüş durumda. Daha bir hafta önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin “İstihdama yönelik birçok sektör bize gelerek tekliflerde bulunuyor, biz de fabrikalarınızda sınıf açalım, meslek liselerini ayağınıza getirelim diyoruz” söylemi, MEB’in sermayeye çocuk işçi devşirdiğini apaçık gözler önüne sermektedir.

2015’ten bu yana yürütülen okul-işletme iş birliği modeli yine meslek liselileri sermayenin ucuz iş gücü ordusu haline getirmiştir. Asgari ücretin üçte birine çalıştırdığınız öğrencilere çoğu zaman bu parayı bile çok görüyor, sigortasını yapmıyor, iş güvenliğini sağlamadan saatlerce insanlık dışı koşullar altında çalıştırıyorsunuz! Öğrencilere sözde istihdam fırsatı sağlarken staj adı altında güvencesiz çalışmaya mecbur bırakıyor, göz göre göre ölüme terk ediyorsunuz!

Kaybettiğimiz arkadaşımız Ulaş’ın eğitimini sürdürdüğü Ermes Koleji, Organize Sanayi Bölgesi’ne açılan ilk meslek lisesi olmakla, OSB Başkanlığı ile iş birliği içerisinde eğitim hizmeti vermekle övünüyor! Eserinizle gurur duyun”

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam