Memur-Sen Genel Başkanı: Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?

İktidar yandaşı sendika konfederasyonu Memur-Sen'in genel başkanı Ali Yalçın, iktidara yönelik "dargınlık ve kızgınlar" olsa da desteğin devam etmesi gerektiğini belirtip "Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı: Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?

AKP iktidarıyla birlikte yıllar içinde palazlanıp en büyük memur konfederasyonu haline gelen Memur-Sen’de genel başkanlık koltuğunda oturan Ali Yalçın, seçim öncesi iktidara sadakatini açıkça dile getirdi.

Sendikanın Konya İl Divan Toplantısı’na katılan Yalçın, burada yaptığı konuşmada, sendikal açıdan yıllar içinde ciddi kazanımlar elde ettiklerini savunup, buna rağmen son yıllarda kamu çalışanları arasında gelir adaletinde bir bozulma olduğunu söyledi.

“Gelir dağılımlıda adalet bozuldu, işçi memur tartışmasına yeniden dönüyoruz” diyen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

“Bazı öfkelerimiz, kızgınlıklarımız olabilir. Biz Memur-Sen ailesi olarak durduğumuz yeri biliyoruz. Fanteziye, maceraya yelken açmak, yol almak gibi bir saçmalığın içine girmeyiz. Çünkü diğerlerinin kurduğu cümlenin de farkındayız. Bir sendikacı olarak bir kamu görevlisi olarak genel başkanınız olarak, bakın ufak dargınlıklara, ufak kızgınlıklara, sakın ha sakın pirim verip yarın ah vah demenin girdabına sıkışmayalım. Biz sayın Cumhurbaşkanına şimdi ihanet mi edelim?”

Muhalefeti hedef alan ifadeleriyle Cumhur İttifakı sözcülerini aratmayan Yalçın, “AK Parti iktidarını yıkmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz diyen PKK elebaşısı Duran Kalkan bunu diyorsa, biz doğru yerde durmaya devam etmeliyiz. Ülkenin mesafe alması lazım, yarını konuşması lazım, kargaşaya, karmaşaya, maceraya fırsat vermenin anlamı yok” diye konuştu.