Merdan Yanardağ hakkında yurtdışına çıkış yasağı

Yanardağ, Twitter paylaşımında şunları söyledi: "Deprem yayınlarımız nedeniyle sabahtan beri Adliye'de ifade verdim. Suçlama "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik", iyi mi! İktidar gerçekleri örtmek, bağımsız medyayı susturmak için her şeyi yapıyor. Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldık. Tam bir skandal. Susmayacağız."

Merdan Yanardağ hakkında yurtdışına çıkış yasağı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ, başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Yanardağ, serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili paylaşımları nedeniyle gazeteciler Merdan Yanardağ hakkında Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Yanardağ, soruşturma kapsamında bugün adliyede ifade verdi.

Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldıklarını belirten Yanardağ, “Tam bir skandal. Susmayacağız” dedi.

Merdan Yanardağ, Twitter paylaşımında şunları söyledi: “Deprem yayınlarımız nedeniyle sabahtan beri Adliye’de ifade verdim. Suçlama “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, iyi mi! İktidar gerçekleri örtmek, bağımsız medyayı susturmak için her şeyi yapıyor. Yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldık. Tam bir skandal. Susmayacağız.”

Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ise Twitter paylaşımında şunları söyledi: İki gazete kupürü ile açılan “re’sen” soruşturma ile deprem hakkındaki görüşleri gerekçe gösterilerek @merdanyanardag hakkında adli kontrol kararı (yurt dışına çıkış yasağı) verildi. Hep dediğimiz gibi, bu ülkede hukuk güvenliği kalmamıştır. Karara hızlıca itiraz edeceğiz!