Merdan Yanardağ'ın avukatı Manifesto'ya konuştu: Yanardağ üzerinden basın özgürlüğüne müdahale ediliyor

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanrdağ'ın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek duruşması öncesi Av. Bilgütay Hakkı Durna , Manifesto'ya açıklamalarda bulundu.

Merdan Yanardağ'ın avukatı Manifesto'ya konuştu: Yanardağ üzerinden basın özgürlüğüne müdahale ediliyor

100 gündür cezaevinde tutuklu bulunan TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna, Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşecek duruşma öncesi Manifesto’ya açıklamalarda bulundu.

Durna, Yanardağ’ın ‘iktidar tarafından skandal bir kararla tutuklandığını’ ifade etti.

İktidarın Yanardağ üzerinden TELE 1 cezalandırılmak istediğini söyleyen Durna ,”TELE 1 nezdinde de doğrudan basın özgürlüğüne müdahale, basın çalışanlarına müdahale olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Av. Bilgütay Hakkı Durna’nın yaptığı açıklama şu şekilde: 

Merhabalar Merdan Yanardağ “in tutukluluğunun 100. günü ilk kez hakim önüne çıkacak. Ama biz 100 gün önce söylediğimiz sözleri hala  söylemeye devam diyoruz. Bu dosyada soruşturma dahi açılmaması gerekiyordu bırakın tutuklanmasını ama tabi Türk yargı pratiği böyle işlemiyor. Esasen Merdan Yanardağ’ın siyasi iktidar tarafından tutuklanması isteniyordu ve bir şekilde o yerine getirildi skandal kararlarla. Bugün artık gelinen noktada mutlak olarak serbest bırakılması gerekiyor ve beraat etmesi gerekiyor.

‘TELE 1 CEZALANDIRILMAK İSTENİYOR’

Çünkü herkes biliyor ki Merdan Yanardağ aslında TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni olduğu için tutuklandı. Tele 1 de bu ülkede siyasi iktidara yönelik muhalefet yapan bir kanal bir internet sitesi aynı zamanda. Ve rahatsız edici yönleri var ve aslında TELE 1 cezalandırılmak isteniyor, TELE 1 nezdinde de doğrudan basın özgürlüğüne müdahale, basın çalışanlarına müdahale olduğunu düşünüyoruz.