MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan Akbelen'i savunan yurttaşlara "kaos oluşturma" suçlaması

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Genel Kurul'da yaptığı konuşmada topraklarını savunan yurttaşlara "kaos oluşturma" suçlaması yöneltti.

MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan Akbelen'i savunan yurttaşlara

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC İçtaş’ın iştirakı YK Enerji’nin yaptığı ağaç katliamı ile ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önergesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Genel Kurul Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanırken, Adan yapılan elektronik yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Genel Kurul’da yaptığı konuşmada topraklarını savunan yurttaşlara “kaos oluşturma” suçlaması yöneltti.

Akçay, “Sandıktan umudunu yitiren ve kendi iç kavgalarını örtbas etmek isteyenler; sokakları karıştırarak, toplumsal konuları kaşıyarak kaos oluşturmaya, Akbelen’den bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunların asıl amacının ağaç olmadığı açık ve nettir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından genel görüşmenin yapılması için oylama yapıldı. Genel görüşme talebi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.