Reklam
Kategoriler: Gündem

Netanyahu: Eğer kazanamazsak sırada Avrupa ve Amerika var

Reklam

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze’deki savaşın neden tüm Ortadoğu için önemli olduğunu açıkladığı demecinde, İsrail’in kuzeyinde artan gerilim hakkında açıklamalar yaptı.

Medyaya verdiği demeçte İran’a birtakım ithamlarda bulunan Netanyahu, “İran tarafından kontrol edilen bir terör ekseni olduğunu görebilirsiniz. Bunun karşısında ise İsrail, modern Arap devletleri ve tabii ki Amerika Birleşik Devletleri, yani medeni ülkeler var” dedi.
Herkesin İsrail’in mi yoksa Hamas’ın mı kazanacağını görmek için beklediğini belirten İsrail Başbakanı, “Onları bir yerde yendiğimizi gördüklerinde, her yerde yeneceğiz. Güç böyle işler” dedi.

Netanyahu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

Onları sadece kendimiz için değil, Ortadoğu için, Arap komşularımız için ve kendilerine sefalet ve kan dökmekten başka bir şey getirmeyen bu karanlık güç tarafından rehin tutulan Gazzeliler için yenmemiz gerekiyor. Bizim mücadelemiz sizin mücadeleniz, bizim zaferimiz sizin zaferinizdir ve zaferin yerini hiçbir şey tutamaz. Medeniyet güçleri bu barbarları yenmelidir, aksi takdirde bu barbarlık yayılacak ve dünyanın geri kalanını yutacaktır.

Netanyahu ayrıca rehineler geri verilmeden ateşkes olmayacağında ısrar ederek şunları vurguladı: “Bunu yaparsak Hamas’a teslim olmuş oluruz.”

Netanyahu açıklamlarında, “Eğer şimdi kazanamazsak, sırada Avrupa ve siz varsınız. Ve biz kazanmak zorundayız” cümlesinin altını çizdi.
İsrail lideri, ateşkes talebiyle ülke çapında sokaklara dökülen protestoculara da yüklenerek, bu kişilerin Amerikalıların çoğunluğunu temsil etmediğini belirterek, “Bu gösteriler tarafından baskı altına alınmayacağız. Doğru olanı yapacağız ve bu savaşı kendi iyiliğimiz için, insanlık ve medeniyet için kazanacağız” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam