Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi: Sendika başkanı gözaltına alındı!

Sendikal hakları için direnişe geçen Şanlıurfa'daki Özak Tekstil işçilerine jandarma saldırdı, sendika başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı.

Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi: Sendika başkanı gözaltına alındı!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Özak Tekstil’de çalışan işçiler, yetkili olan Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’nda (BİRTEK-SEN) örgütlenmeye başladı.

İşçilerin sendika değiştirmesinin ardından fabrika yönetimi baskıya başladı ve bir kadın işçiyi işten çıkardı. Bunun üzerine Özak Tekstil’de işçiler fabrika içinde topluca eyleme başlayarak üretimi durdurdu. Direnişe ilk yanıt ise Özak Tekstil patronunun talebi üzerine Şanlıurfa Valiliği’nden geldi. Valilik kentte dört gün süreyle eylem yasağı ilan etti.

BİRTEK-SEN’in X hesabından yapılan açıklamada, “Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı” ifadeleri kullanıldı. Sonrasında ise jandarma işçilerin direnişine müdahale etti ve sendika başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı.

“YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDIM”

Gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ise gözaltı aracında çektiği videoyu X hesabından şu sözlerle paylaştı: “Valilik kararından sonra işçilere bir açıklama yapmamıza bile izin verilmeden, jandarmanın saldırısına uğradık. Zorla yaka paça gözaltına alındım. Özak patronunun emriyle. Özak  direnişine sahip çıkın! Direne direne kazanacağız.”