Özelleştirilen İTÜ yemekhanesinde zehirlenme vakaları

İTÜ Rektörlüğü tarafından özelleştirilen yemekhanede geçtiğimiz gün verilen öğle ve akşam yemeklerinden sonra zehirlenme vakaları ortaya çıktı.

Özelleştirilen İTÜ yemekhanesinde zehirlenme vakaları

Süreç gizlenerek kısa bir sürede bir şirkete ihalesi verilen ve geçtiğimiz haftalarda el değiştirerek özelleştirilen İTÜ yemekhanesinde 13.11.2023 tarihli verilen öğle ve akşam yemeklerinden sonra zehirlenme vakaları görüldü.

Dün akşam saatlerinde yaşadıkları kusma, bulantı ve mide ağrısı semptomları sebebiyle yurtlarda kalan ve toplu bir şekilde zehirlenme yaşayan öğrencilerden ambulansla hastaneye kaldırılanların olduğu biliniyor. Ayrıca hastaneye giden öğrencilere yemek zehirlenmesi yaşadıkları ve zehirlenmenin akşam yemeği menüsünde olan köfteden kaynaklanabileceği söylenmiş.

“YEMEKHANENİN HİJYEN KALİTESİ DÜŞTÜ”

Başından beri özelleştirmeye karşı çıkan öğrenciler; yemekhanenin getirildiği durumdan memnun olmadığını dile getirirken özelleştirildiğinden beri hijyen kalitesinin ve ürün kalitesinin düştüğünü dile getiriyor. İTÜ yönetiminin özelleştirme sürecinde öğrencilere verdiği sıra kuyruklarının kısalması, yemek porsiyonununun ve kalitesinin artması gibi vaatlerinin de yerine getirilmediği aktarılıyor.