Reklam
Kategoriler: Gündem

Parti devleti zihniyeti tek fotoğrafta: Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında AKP’lilerin ne işi var

Reklam

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına AKP’lilerin katılmasına tepki gösterdi.

“AKP’nin Türkiye’yi bir parti devleti haline getirdiğinin başka bir fotoğrafını sizinle paylaşayım” diyen Karabat, toplantıya AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin katıldığını belirtti.

“Ala ve Zeybekci’nin devlet meselelerinin konuşulduğu masada ne işi var?” diyen Karabat, şunları söyledi:

“Bu iki ismin bakanlar kadar önde yer almalarının sebebi nedir? Ekonomi gibi hassas bir konuda, devlet işleri ile parti işlerinin bu kadar iç içe geçmesi kabul edilemez. O masada yatırımların geleceği, piyasadaki durum, dövizde yaşananlar gibi çok kritik konular konuşuluyor. Parti yöneticileri hangi sıfatla bunları öğreniyor? Ala ve Zeybekci’nin bu bilgileri alıp şahsi çıkarları için kullanıp kullanmayacağının garantisi var mı?”

“PARTİ DEVLETİ ZİHNİYETİ”

“Bu soruları neden mi soruyoruz? Toplantıda yatırım taahhütlü avans kredileri, kurumların dış finansman kullanım kapasitesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması gibi konular ele alındı” ifadesini kullanan Karabat, şunları kaydetti:

“Buradaki kritik bilgileri öğrenen Ala ve Zeybekci, yakın çevresine “yatırım tavsiyesi” verir mi, vermez mi? Peki, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan neredeydi? Bu fotoğrafta kendisini göremiyoruz. Anlaşılan Cevdet Yılmaz, TCMB Başkanı Hafize Gaye Hanım’ın bu masada ön sıralarda oturmasını gerek görmemiş. Onun yerine Ala ve Zeybekci’yi yanına oturtmuş. Erkan, büyük ihtimalle bu masanın 5 metre arkasındaki ikinci masada oturdu. Kendisine söz hakkının gelmesini bekledi. Anlattığı önemli verileri Ala ve Zeybekci de dinledi.

Hani rasyonel zemin diyorlardı ya, işte size cevabı. Bu tablo ile ülkenin sorunlarını çözeceklerini düşünüyorlar. Parti devleti zihniyeti ile kamu kaynaklarını sömürüyorlar.”

Reklam

Önceki Haberler

Bakan Şimşek’ten ‘rezerv’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açık verilerini değerlendirdi. Verilerin ekonomi programının başarısı olduğunu…

13 Mayıs 2024 14:37

Yandaş Cengiz, Cennet Koyu’ndaki kapasite artışına da onay aldı

Aldığı ihaleler ve doğa katliamlarıyla gündemden düşmeyen Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat, Cennet Koyu’nda yapmak…

13 Mayıs 2024 14:25

Kamudaki israfı itiraf ettiler: Tasarruf tedbirleri açıklandı

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programı kapsamında uygulamaya aldığı "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" Cumhurbaşkanı Yardımcısı…

13 Mayıs 2024 12:53

TKH’den Soma açıklaması: Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde yayımladığı açıklamada emekçilerin temel görevinin…

13 Mayıs 2024 12:24

Yargıtay’da başkanlık krizi sürüyor: 36’ncı turda da seçilemedi

Yargıtay başkanlık seçimlerinin 36. turunda da sonuç çıkmadı. 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 169…

13 Mayıs 2024 12:15

Zafer, direnen inşaat işçisinin oldu

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada "Pazarcık TOKİ şantiyesinde sendikasıyla ilk kez buluşan ve yeni üye olan…

12 Mayıs 2024 21:17
Reklam