Pentagon'un bütçesi yapay zekaya emanet

Pentagon, bütçesini yönetebilmek için yapay zeka üretti.

Pentagon'un bütçesi yapay zekaya emanet

 

Pentagon, şişen bütçesini yönetebilmek için kod adı GAMECHANGER olan bir yapay zeka programı yarattı.

Pentagon’un denetçi yardımcısı Gregory Little, programın geçen yıl oluşturulmasından kısa bir süre sonra şunları söyledi: “Denetçi rolümde, GAMECHANGER’ı çeşitli bütçe sergilerimizde daha iyi görünürlük ve anlayış elde etmek için uygulamaktan elbette en çok heyecan duyuyorum.

Quincy Institute for Responsible Statecraft’ta kıdemli araştırma görevlisi ve savunma bütçesi uzmanı olan William Hartung, “Kendi politikalarının ne olduğunu anlamak için bu kadar olağanüstü önlemlere başvurmak zorunda olmaları, nasıl çalıştıklarının bir göstergesidir” dedi. “Bu bir bütün olarak bütçeyle ilgili soruna benziyor: Zor kararlar almıyorlar, sadece daha fazla politika, daha fazla silah sistemi ve daha fazla harcama yapıyorlar. Pentagon ve Kongre arasında, eski şeylerden gerçekten kurtulmuyorlar, sadece daha fazlasını ekliyorlar.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin savunma bütçesini bu hafta içinde geçirmeyi hedefledikleri bildiriliyor. Geçen hafta 826 milyar dolarlık bir teklifi oylamayı planlayan Cumhuriyetçiler, aşırı sağcı Freedom Caucus’un savunma dışı harcamalarda kesinti talep ederek teklifi engellemesiyle karşılaşmıştı.