Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına rağmen Jandarma teşkilatına sözlü olarak seçim sonuçlarının bildirilmesi yönünde talimat veren İçişleri Bakanlığı’nın yeni bir genelgeyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) ısrarını sürdürdüğü öğrenildi.
Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, emniyette de YSK’nin kararının dikkate alınmadığı öğrenildi. Türkiye genelinde pek çok emniyet müdürü, altlarındaki amirleri çağırarak sözlü olarak talimat verdi. Polislerin sandıklardaki ıslak imzalı tutanakları toplamaları istendi. Bu karar polislere bildirildi. Bazı polislerin yazılı olarak talimat istemesi üzerine, “Yazılı talimat yok. Ne diyorsak o yapılacak” denildiği öğrenildi.
Adana’dan bir polis, “Islak imzalı tutanakları almamız için bize baskı yapılıyor. Yazılı talimat verilmiyor ve taleplerinin yapılması isteniyor. Islak imzalı tutanak almada sorun çıkması halinde verileri not alarak amirlerimize aktarmamız isteniyor. Üzerimizde yoğun bir baskı var” diye konuştu.
Antalya’da görev yapan bir polis ise, “Benzer durum bize de amirimiz tarafından iletildi. Açıkçası kararları sorgulayamıyoruz. Ne olacağını ön göremiyoruz. Memuriyetimize zarar gelmesin diye susuyoruz. YSK kararını açıklamış buna rağmen ıslak imzalı tutanak istiyorlar. Şimdi siz bunu yazınca sözlü olarak ilettikleri bu karardan vazgeçecekler yeni yollar deneyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, YSK’ye yaptığı yazılı başvuruda, kendisine bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) tarafından seçim öncesi tatbikatlarda ve seçim sırasında kullanılmak üzere ülke geneli ve yurt dışı sandık bilgilerini talep etmişti. Kamuoyunun tepkisine neden olan bu talep YSK tarafından reddedilmişti.
3. havaalanı otel projesinde taşeron İME Elektrik bünyesinde çalışan işçiler İYİ-SEN öncülüğünde direnerek haklarını aldılar.
Uzun süredir atama bekleyen 37 yaşındaki resim öğretmeni Ömer Şahin, çalıştığı kurs tasarruf tedbirleri kapsamında…
Bu sayı kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin fotoğrafını çekerken aynı zamanda nedenlerini ortaya koyuyor…
Patronun sömürüsüne, düzenin gericiliğine, erkeğin şiddetine boyun eğmemekte bu düzenin karanlığını yok edecektir. Esas sorunun,…
Aslolan devletin bir kadın politikası oluşturması, hayatın her alanında ayrımcılığı kaldırarak kadın erkek eşitliğini sağlaması…
Şiddetin kaynağını sadece erkek egemen anlayışla açıklamak resmin bütününün gözden kaçırılmasıyla sonuçlanır. Karşı karşıya olduğumuz,…