Reklam
Kategoriler: Röportaj

Röportaj| Gazzeli müzisyen Fares: Nereye bomba düştü bilmiyoruz, neresi güvenli bölge bilmiyoruz

Reklam

İsrail’in karşı saldırıya başlamasıyla birlikte Gazze’deki durumu müzisyen Fares M. Anbar ile konuştuk. Türkiye’de ve Filistin’de Müzik yapan Solband Gaza grubu Filistin mücadelesini şarkıları ve türküleri ile dünyaya duyurmaya çalışıyor. Üyelerinin büyük bir kısmı Türkiye’de yasayan Solband  Gaza bugün şiddetli bir şekilde devam eden İsrail saldırılarına karşı mücadele için tüm dünyaya Gazze’den çağrı yapıyor.

Yurtsever: Öncelikle Yurtsever Haber adına Siyonist İsrail saldırılarını kınıyor, tüm Filistin halkına geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.Sizler hem Türkiye’de hem de Filistin’de yaşamınızı sürdürüyorsunuz ve Filistin mücadelesini müziğiniz ile dünyaya duyuruyorsunuz. Bugün ise mücadelesini müziğiniz ile verdiğiniz İsrail saldırılarına Gazze’de tanık oluyorsunuz.
Sol Band Gaza üyeleri olarak Türkiye’den ne zaman ayrıldınız, ne zamandan bu yana Gazze’desiniz?

Fares M.Anbar: Merhaba bizler 6 aydır, Gazze’deyiz. Biz Türkiye’de yaşadık, ben 6 yıldır Türkiye’deydim orada da müziğimizi yaptık. Türkiye’de uzun süredir yaşadık ve çalıştık. Türkiye’de vatandaş olmak istedik fakat orada da ekonomik sorunlar var. İşlerimiz zorlaştı ve vatandaş olamadık. Türkiye’de müzik yapmak da bizim için çok zor oldu. Memleketimize dönelim dedik ve Gazze’ye geldik. Şu anda da Gazze’deyiz. Burada yeni bir albüm çıkartmak istedik fakat burada çalışacağımız stüdyo vardı. Buraya bomba düştü. Kısacası Gazze’ye döndük kısa bir süre sonra burada savaş başladı.

Yurtsever: Gazze’de bulunan Sol Band Gaza sanatçıları olarak sizlerin ve yakınlarınızın durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

F.M.A.: Sol Band Gaza üyeleri hepsi iyi çok şükür, ailelerimiz de dağılmış durumda. Herkes aynı noktada duramıyor. Farklı bölgelerde duruyorlar. Çocuklar var korkuyorlar. O yüzden ayrıldık
Bizim albüm yaptığımız anda savaş başladı, durumumuz çok kötü. Sırasıyla önce elektrik gitti, sonra internet ve su gitti. İnsanlar şu anda birbirinden ayrılmış durumda. Herkes bir yerde. Herkes evlerden çıkmak zorunda kaldı. İsrail Roketler atıyor uçaklardan. Filistinliler şu anda uzak bir yer olarak Refah’a gidiyorlar.
Şu an bizler de evlerimize giremiyoruz. İnternet kullanamıyoruz. Burada gazeteci arkadaşlarımız var onların kullandığı özel bir internet var onu kullanıyoruz. Fakat gazeteciler de bomba düşen bölgelere her gün gidiyorlar, bu yüzden onlar gidince biz de gün boyu internetsiz kalıyoruz. Biliyoruz Gazze’de her yerde savaş var. Bizim durumumuz bu şu an. Tek bildiğimiz bu.

Yurtsever: Gazze’de şuanda toplumsal hayat ne durumda biraz bahsedebilir misiniz?

F.M.A.: Su içmek için suyumuz var. Ama temizlik için suyumuz maalesef yok. Çocuklar çok korkuyorlar. Çünkü bomba düştüğünde evlere altında kalan, ölen çocukları gördüler. Bu yüzden çok korkuyorlar. Kadınlar evlerini terk ettiler. Hepsi hastanede bir arada oturuyorlar. Hastane kapılarında yatıyorlar. Hastaneler çok kalabalık şu anda. Tedavi olma imkanı yok, çok kötü. Hastanelerde yer yok. Hastanelerde elektrik yok. Şu an Gazze’de güvenli bir yer yok. Burada petrol bitiyor, ulaşım sağlamak çok zor.

Yurtsever: Türkiye’de sosyalistler İsrail saldırılarını kınamak için bugün İsrail Konsolosluğu önünde bir protesto gerçekleştiriyor. Paylaşmak için bir mesajınız var mı?

F.M.A.: Gazze ve Filistin’i merak eden destekleyen insanlar var, dostlarımız var. Turkiye’de de Filistin’i, Gazze’yi merak eden insanlar var. Burada yaşanılanları herkes görmeli herkes duymalı. İsrail saldırılarını mümkün olduğunca hep birlikte protesto ve ifşa edelim.

Bu haber en son değiştirildi 14 Ekim 2023 13:47 13:47

Reklam

Önceki Haberler

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55

Yargıtay Başkanlığı seçiminde gelişme: Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

AYM'nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 35 tur boyunca…

11 Mayıs 2024 10:28

9. Yargı Paketi taslağı ortaya çıktı: Etki ajanlığı ve kadınların soyadı konuları öne çıkıyor

9. Yargı Paketi taslağına göre 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 339’uncu maddesinden sonra gelmek üzere…

11 Mayıs 2024 09:47

İsrail, Refah’a dönük operasyonu genişletiyor

İsrail basınında Refah'a dönük operasyonun genişletileceğine dair bilgiler yer aldı.

11 Mayıs 2024 09:05
Reklam