Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: İsrail’in mülteci kampına yaptığı saldırı karşısında şoktayız

Reklam

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, bugünkü basın toplantısında İsrail-Filistin çatışmasında yaşanan son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

“İsrail hava kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ndeki Cibaliye Mülteci Kampı’nı bombalaması sonucu çok sayıda sivilin ölümüne ilişkin haberler karşısında şoktayız” diyen Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlgili tüm tarafların uluslararası insani hukuk normlarına uyması gerektiğini, sivillere yönelik şiddet içeren eylemlerin veya konutlara, sivil altyapı tesislerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

“YAKLAŞIK BİN YURTTAŞIMIZ TAHLİYE LİSTELERİNE KAYDOLDU”

Gerilimin tırmandığı bölgeden tahliye sürecine ilişkin bilgi aktaran Zaharova, “Gazze Şeridi’nden yardım isteyen yurttaşların tahliyesi sorunu henüz çözüme kavuşamadı. Bildiğiniz gibi orada yaklaşık bin kişi tahliye listelerine kaydoldu” diye konuştu.

Sözcü, Rus tarafının İsrail, Mısır ve Filistin yetkilileriyle yoğun çalışma sürdürdüğünü ve aynı zamanda ‘tahliye önlemlerinin bir an önce başlatılması amacıyla’ Moskova’daki büyükelçiler ve ilgili uluslararası kuruluşlarla her gün temaslarda bulunduğunu ifade etti.

Diğer ülkelerin vatandaşlarının da tahliye konusunda yardım için Rusya’ya başvurduğuna dikkat çeken Zaharova, “Mısır topraklarına güvenli geçişin organize edilmesi için gerekli tüm formalitelerin yakın zamanda tamamlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’ndeki çatışma bölgesindeki durumun, İsrail ordu birliklerinin bölgeye girmesi nedeniyle çok olumsuz bir senaryoya göre gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Zaharova, gerilimi azaltacak kararlı adımlar atılmadığı takdirde, gerilimin daha da tırmanması nedeniyle insani felaketin, ‘yıllarca, onyıllarca sürecek etkiler doğuracağının’ altını çizdi.

“RUSYA, AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA ÜÇLÜ TOPLANTI DÜZENLEMEYE HAZIRIRIZ”

Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ile ilgili soruları da yanıtlayan Zaharova, Rusya’nın yakın gelecekte Moskova’da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları arasında üçlü toplantı düzenlemeye hazır olduğunu söyledi.

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 27 Kasım’da Gürcistan’da yaptıkları görüşmeyi de yorumlayan Zaharova, Moskova’nın ‘Bakü ile Erivan arasındaki gerilimi ya da rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olacak her türlü teması’ memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Reklam

Önceki Haberler

Duvarlar arasındaki gençlik

Dört duvar arasına sıkıştırılan dijital dönemin çocukları, müfredat kapsamındaki konuları yetiştirmeye koşullanmış öğretmenleri sabahtan akşama…

18 Ekim 2024 08:00

İsrail, Hamas lideri Sinvar’ın öldüğünü açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Gazze’ye saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği açıklamasını yaparken, Hamas…

17 Ekim 2024 21:17

2025 bütçe maratonu başlıyor

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu…

17 Ekim 2024 18:28

Eski TFF Başkanı Büyükekşi’den yolsuzluk iddialarına yanıt: Tek başıma karar vermedim

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu tarafından ortaya atılan yolsuzluk iddialarına cevap veren Mehmet Büyükekşi "EURO 2024'te yapılan…

17 Ekim 2024 18:25

Yenidoğan çetesi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da, Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmada iddianamenin detaylarına ulaşıldı. İddianamede, şüphelilerin…

17 Ekim 2024 18:17

Kredi kartı vergisinden geri adım

Kredi kartlarından savunma sanayine aktarılmak üzere vergi alınmasına ilişkin düzenlemeden geri adım atıldı.

17 Ekim 2024 18:11
Reklam