Rusya: İsrail'in Gazze'de bulunan hastaneye yaptığı saldırıyı ‘insanlık dışı’ olarak niteledi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, yaptığı açıklamada, Moskova’nın Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneye düzenlenen saldırıyı ‘suç ve insanlık dışı eylem’ olarak sınıflandırdığını söyledi.

Rusya: İsrail'in Gazze'de bulunan hastaneye yaptığı saldırıyı ‘insanlık dışı’ olarak niteledi

Orta Doğu’daki gerilimin kazandığı ivmeyi de değerlendiren Zaharova, bölgedeki mevcut durumun kendi başına meydana gelmediğine inanırken, “Her şey Washington ve Londra’dan yönetiliyor” diye ekledi.

Zaharova, Ortadoğu’da yaşanan gerilimdeki tırmanışın bölgenin çok ötesine geçtiğini kaydederken, “Hayatını kaybedenlerin sayısı şaşırtıcı; durum bölgenin de çok ötesine geçti. Bu, küresel ölçekte bir insani felakettir” ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİNİN SORUMLULUKTAN KAÇMA ARZUSUNU GÖRÜYORUZ’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Sputnik radyosuna yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye düzenlenen saldırıyla ilgisi olmadığını kanıtlamak için Amerikalı ortaklarının da katılımıyla uydu görüntüleri sağlaması gerektiğini söylerken, İsrail tarafının iddialarıyla ilgili değerlendirmelerini şu şekilde sürdürdü:

“Açıkçası bu eylemlerden sonra birilerinin sorumluluktan kaçma arzusunu görüyoruz. Eğer bu saldırıyla herhangi bir ilgileri yok ise ve bunu sadece sözle değil, kanıtlarla göstermek istiyorlarsa, o zaman sosyal ağlarda ve internette saldırıyla ilişkili olmadıklarına dair yorum yapmakla yetinmemeliler. Lütfen uydu görüntüleri sağlama nezaketinde bulunun. Amerikalı ortaklar bunu yapsa iyi olur, Böylece atılan füzelerin nereden geldiği öğrenilir. Ancak kanıt içeren açıklamalar yapılması halinde kendilerini haklı çıkarmak adına ciddi ve önemli bir adım atabilirler.”

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 500’e yükseldiği belirtilmişti.
Zaharova, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırıyla ilgili ABD politikalarına atıfta bulunarak, “(Eski ABD Başkanı Barack) Obama’nın defalarca dile getirdiği, Amerikan politikası sayesinde dünyanın çok daha güvenli hale geldiği tezini hatırlıyorum. Artık ne kadar olduğunu hepimiz görüyoruz” diye ekledi.